Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau d'Aran proposa mossèn Josep Amiell per a la Creu de Sant Jordi

El Conselh Generau d'Aran proposa mossèn Josep Amiell per a la Creu de Sant Jordi

27/10/2011 13:24

El Conselh Generau d'Aran ha proposat mossèn Josep Amiell per a la concessió de la Creu de Sant Jordi. El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha explicat que aquesta iniciativa s'ha dut a terme conjuntament entre el Bisbat d'Urgell, l'arxiprestat de la Val d'Aran i el Conselh Generau.

Barrera considera que ja ha arribat el moment de reconèixer "tota la feina, el compromís i la defensa de la identitat del nostre país que ha portat a terme mossèn Josep Amiell durant tota la seva trajectòria, amb gran habilitat i sentit comú". I ha afegit: "És un exemple viu que s'ha de posar en valor''.

L'arxipreste de la Val d'Aran, Pere Balaguè, ha destacat que mossèn Amiell "sempre ha treballat molt per a la preservació del Patrimoni de la Val d'Aran". Així mateix, ha indicat que es tracta d'una de les persones "més sàvies de la Val d'Aran". Un dels grans mèrits de mossèn Amiell és haver traduït a l'aranès el 'Nou Testament'.

Mossèn Josep Amiell, va néixer el 18 d'abril de 1930 a Garòs. Va estudiar al Seminari de la Seu d'Urgell, va ser rector de Bossòst l'any 1973 i de la Pobla de Segur l'any 1977. Ha estat rector de Vielha i arxipreste de las Val d'Aran. Amiell ha rebut entre d'altres reconeixements la Medalla d'Or d'Aran (2010) i el Premi Lengua Viua (2004).

La proposta de concessió de la Creu de Sant Jordi es portarà al ple del Conselh Generau d'Aran, del proper dia 3 de novembre. Després, es debatrà als ajuntaments i pedanies de la Val d'Aran. També s'hi podrà afegir la societat civil.