Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Conselh Generau i facultatius insisteixen a demanar una intensificació de la vacunació a la Val d'Aran

El Conselh Generau i facultatius insisteixen a demanar una intensificació de la vacunació a la Val d'Aran

L'hospital aranès fa dies que desprograma operacions que necessiten hospitalització, a causa del nombre de casos de COVID-19
Entrada de l'Espitau Val d'Aran (Foto: ACN)
25/02/2021 15:55

L'elevat nombre de casos de COVID-19 ha obligat a desprogramar des de fa dies totes les operacions que requereixen ingrés a l'Espitau de la Val d'Aran. Actualment només es reserven els llits per a parts i casos urgents. Al centre sanitari hi ha 13 pacients ingressats amb coronavirus.

La responsable assistencial COVID-19, Eva Cruzado, ha explicat a l'ACN que la situació no és de "col·lapse", però sí de "cansament". Cruzado posa com a exemple que l'hospital disposa de dos cirurgians i, si un agafa la baixa, es queden amb el 50% dels efectius, un fet que es repeteix en d'altres serveis. És per això que els facultatius demanen intensificar la vacunació a l'Aran, ja que és l'hospital del Pirineu amb més pacients ingressats afectats pel coronavirus.

Per la seva banda, la síndica d'Aran, Maria Vergés, s'ha mostrat públicament "molt preocupada" per la situació que pateix el territori, amb l'índex de risc de rebrot més alt de tot Catalunya. Verges ha reiterat la petició a Salut de conèixer si hi ha un "pla B" per a l'Aran en cas que s'aprovi un relaxament en les mesures de confinament amb les dades actuals. La síndica aranesa ha recordat que "en altres moments i altres territoris es van prendre decisions més dràstiques" i vol conèixer si es contempla aquesta possibilitat.

Nous casos

Aquest dijous s'han notificat vuit nous casos positius confirmats per COVID-19 a l'Aran. El govern del Conselh Generau ha insistit en la necessitat de seguir totes les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries i ha recordat que cal reduir al màxim la interacció social.

El Conselh Generau ja va informar aquesta setmana que Salut ha detectat la presència de la variant britànica de la COVID-19 a la zona. Segons l'informe epidemiològic emès pel Departament de Salut, basat en 24 mostres de pacients positius l'últim mes, 22 de les seqüenciacions corresponen a la soca britànica de la infecció, el que suposa un 92% del total. La presència d'aquesta variant, molt més contagiosa, explicaria l'augment notable de casos durant les últimes setmanes a l'Aran.