Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell afronta una rebaixa dels ajuts per a Serveis Socials

El Consell afronta una rebaixa dels ajuts per a Serveis Socials

La retallada pressupostària del departament d’Acció Social i Ciutadania farà que es dobli la inversió de l’ens comarcal El PSC-Progrés demana a través d’una interpel.lació de plenari justificants de despesa i que els assessors se centrin en les seves funcions
Consell Comarcal - 2009
09/10/2009 16:02

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat durant el plenari d’aquest dijous, 8 d’octubre, el Contracte Programa amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania, que regeix les relacions entre el Consell i la Generalitat en l’àmbit dels Serveis Socials. Aquest acord, que se subscriu de forma periòdica, suposarà enguany una forta rebaixa dels ajuts provinents de l’administració catalana. El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha explicat a partir d’ara l’esforç de la institució gairebé es doblarà, passant de 2,71 euros per habitant a 4,79 euros.

Des del Consell Comarcal es va expressar ahir la voluntat de continuar oferint, malgrat la retallada econòmica, els serveis que s’havien compromès per aquest 2009. Per Fierro, “és una obligació donar resposta a les necessitats socials”. Els serveis que es veuran més repercutits per la disminució d’ingressos seran el de teleassistència, gestió de serveis i desplaçaments.

Per part del grup del PSC-Progrés, que es va abstenir en la votació en relació al Contracte-Programa, es va lamentar el fet de disposar de menys diners per cobrir serveis, però es va demanar “que es dugui a terme el 100 per cent dels projectes, buscant solucions imaginatives per no haver de rebaixar ni un euro en una àrea tant sensible en una època de crisi com l’actual”.

En una altre ordre de coses, durant el plenari el PSC-Progrés Municipal va tornar a sol.licitar que s’adjunti els justificants per a dietes i desplaçaments. El principal grup de l’oposició considera que 42.000 euros gastats són molts diners “i més tenint en compte que s’ha de donar exemple”. També va criticar el gran nombre de reunions de coordinació de l’equip de govern.

Fierro va destacar que les despeses s’ajusten a les necessitats i va replicar que les reunions de coordinació estan previstes i aprovades en el cartipàs del 2007.

D’altra banda, el PSC-Progrés Municipal va sol.licitar que se supervisi la tasca dels assessors en considerar que “estan fent feines que no els pertoquen i que consisteixen en anar en contra d’alguns alcaldes”. Així, Ordeig va recordar que les persones contractades per l’ens “es deuen a la institució i als seus alcaldes”. Fierro va constestar que es té la consciència tranquil.la sobre la feina feta pels assessors comarcals i que sempre han dut a terme amb responsabilitat la seva tasca.