Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell aportarà un tècnic al Pla Educatiu d'Entorn de la Seu

El Consell aportarà un tècnic al Pla Educatiu d'Entorn de la Seu

El PSC-PM qüestiona la utilitat per a la comarca i la forma d’elecció del càrrec El projecte es desenvoluparà a nivell bàsic fins al final d’aquest curs 2007-08
Institut Joan Brudieu
17/02/2008 18:09

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat un conveni amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per a incorporar un tècnic especialitzat al Pla Educatiu d’Entorn que s’està duent a terme a l capital alturgellenca. Com a pas previ al tràmit, el ple va deixar sense efecte la sol.licitud que s’havia fet a l’empresa pública Iniciatives Alt Urgell SA (IAUSA) per tramitar la contractació.

Segons explica el president del Consell, Jesús Fierro, el conveni treballa en una doble línia: la dels monitors de tallers per a escolars i la figura del dinamitzador. L’ens deixa clar que, ateses les dates en què se signa, aquest serà un conveni de mínims fins a la finalització de l’actual curs 2007-08. En funció de com es desenvolupi l’experiència durant aquests mesos, es consolidarà o no el curs vinent.

El PSC-PM i el PP hi van votar en contra. El portaveu del grup socialista, Òscar Ordeig, va voler recordar que aquest “és el pla educatiu de la Seu i no sabem en quina mesura beneficia la comarca”. A més a més, Ordeig es va mostrar crític amb la manera com s’ha designat el tècnic, ja que entén que no s’ha seguit un procés de selecció i que s’hauria de ser més estricte amb els requisits de perfil acadèmic i l’experiència en el lloc de treball ofert, a més a més de convocar el concurs de selecció. Ordeig considera que aquest cas “ha establert un precedent perillós” i demana que no es repeteixi.

Sobre aquest punt, el president de Consell Comarcal, Jesús Fierro, va voler aclarir que el que s’ha fet en aquest cas no és una contractació sinó una reorientació laboral d’una treballadora del Consell, que fins ara estava en l’àmbit de turisme però que se l’ha considerat adient per a desenvolupar el Pla Educatiu d’Entorn. D’altra banda, Fierro defensa que la implicació del Consell en aquest pla “no serà en cap cas perjudicial”.