Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal admet que la depuradora actual és 'obsoleta'

El Consell Comarcal admet que la depuradora actual és 'obsoleta'

La Comissió Europea denuncia l'Alt Urgell al Tribunal de Luxemburg per no depurar correctament les aigües Jesús Fierro recorda que el nou projecte ja existeix, però que el Govern l'ha de tirar endavant

Depuradora de Montferrer
Depuradora de Montferrer
22/06/2011 09:22

El president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, ha reiterat un cop més que l'actual depuradora d'aigües residuals de la comarca, ubicada a Montferrer, és "obsoleta" i que cal la construcció d'un nou equipament que s'adapti a les necessitats actuals. Fierro ha fet aquestes declaracions a l'ACN arran de la denúncia de la Comissió Europea al Tribunal de Luxemburg, que considera que l'Alt Urgell no depura bé les seves aigües.

En aquest sentit, Fierro, que no ha rebut encara el comunicat oficial, repeteix que es coneixen les mancances de la instal.lació. Així mateix, recorda que a finals de l'any passat, el Consell Comarcal ja expressava el seu malestar per l’incompliment del compromís per part de la Generalitat d’incloure la depuradora en els pressupostos catalans.

El projecte de construcció de la nova EDAR de Montferrer es va fer en el seu moment de forma incorrecta i el procés s’ha anat perllongant en el temps. Fierro també es mostra crític pel fet que el nou equipament es va dimensionar per a una població de 55.000 habitants, fet que augmenta els costos de construcció i en dificulta el vistiplau econòmic.

Un equipament 'obsolet'

L’EDAR de Montferrer va néixer per donar servei a una població de 15.000 habitants. Segons comenta Fierro, “ara necessita adaptar-se a una nova demografia i necessitats diferents”. Pel responsable comarcal cal tenir en compte “l’aportació d’aigües residuals que suposarà el desenvolupament urbanístic a l’Horta del Valira". A la nova zona de creixement de la Seu estan projectats més de 200 pisos de protecció oficial.

La depuradora alturgellenca funciona des de l’any 1995, i dóna servei a la Seu d’Urgell, Alàs, Aravell, Bellestar, Arfa, Castellciutat i Montferrer, amb un cabal mitjà de 5.000 metres cúbics per dia.

El Consell Comarcal té elaborat, a instàncies del departament de Medi Ambient, un pla quinquennal de reposició, millores i noves inversions per als pròxims 5 anys a la instal.lació. Segons Fierro, però, l’objectiu és “aconseguir que s’entengui que no se solucionarà la precarietat amb pedaços”.

Mostrar formulari de contacte