Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprova una moció de suport a Mas, Ortega i Rigau davant la imputació pel 9N

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell aprova una moció de suport a Mas, Ortega i Rigau davant la imputació pel 9N

L'ens alturgellenc s’adhereix als actes organitzats per als dies 13 i 15 d’octubre. L'acord s'ha pres amb el suport dels consellers de CiU i ERC i l'abtenció dels membres de la Candidatura de Progrés
Ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
09/10/2015 16:58

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell va aprovar ahir, en sessió plenària, una moció de suport i solidaritat amb el president de la Generalitat, Artur Mas; l’exvicepresidenta, Joana Ortega; i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, davant la seva imputació per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014. L’acord es va prendre per 13 vots a favor (CiU i ERC) i 3 abstencions (Candidatura de Progrés).

En el text de la moció es posa de manifest el compromís del Consell Comarcal “amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur” i, alhora, es condemna “l’actitud i les accions de l’Estat espanyol, que porta davant dels tribunals a aquells representants polítics que donen la veu al poble”.

El Consell de l’Alt Urgell s’adhereix als actes organitzats per l’ACM, l’AMI, l’ANC i Òmnium els dies 13 i 15 d’aquest mes, concretament dimarts 13 a les 19.30 davant els ajuntaments, perquè tothom que ho vulgui hi pugui participar, i dijous 15 amb l’acompanyament a les persones que declararan al TSJC.

Felicitacions a Cooperativa Cadí i Embotits Obach

El President del Consell, Jesús Fierro, va dirigir un prec de felicitació tant a la Cooperativa Cadí com a Embotits Obach amb motiu  del centenari de les dues empreses del sector agroalimentari, a la qual es van afegir la totalitat dels consellers presents.

Altres punts del ple

Durant el plenari es van prendre diversos acords més, entre els quals destaquen el de sol·licitud d’una subvenció del Programa de cooperació transfronterera Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2014-2020; i les ordenances fiscals per a les taxes dels serveis de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Montferrer i del servei d’assistència tècnica (SAT) als ajuntaments, així com la pròrroga per a la prestació del servei de desenvolupa ment i atenció precoç (CDIAP), que es realitza a través del Consorci d’Atenció a les Persones.