Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell fa l'aprovació inicial del Pla Comarcal de Muntanya 2008-2012

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell fa l'aprovació inicial del Pla Comarcal de Muntanya 2008-2012

El document es va aprovar per unanimitat
Ple del Consell Comarcal
14/11/2008 11:14

El Consell Comarcal ha aprovat de forma inicial aquest dijous en sessió plenària el Pla Comarcal de Muntanya 2008-2012, que ha de suposar la inversió de més de 300 milions d’euros a l’Alt Urgell en els pròxims cinc anys. El document que va rebre ahir el vistiplau unànime de tots els representants de l’ens alturgellenc inclou les actuacions, inversions programades i la relació d’al.legacions proposades en el Pla per part dels consistoris de la comarca i de la mateixa corporació.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, s'ha mostrat satisfet per la feina feta per tots els grups polítics i consellers des del mes de maig. Alhora, s'ha compromès a vetllar perquè el Pla Comarcal alturgellenc s’apliqui en la seva totalitat. “Serà un salt qualitatiu en tots els àmbits a nivell d’infraestructures”, assegura.

Fierro destaca la importància de les al.legacions, que ara hauran de ser aprovades per la Generalitat. Entre les propostes incloses en el document inicial, en destaquen millores viàries, la petició d’infraestructures sanitàries -com un nou hospital comarcal-, i nous equipaments educatius i socials.

Per la seva banda, el portaveu del PSC-Progrés Municipal, Òscar Ordeig, valora positivament l’acord assolit per a la presentació del document. Tanmateix, el conseller socialista insta l’equip de govern a establir els contactes polítics que calguin perquè la crisi econòmica actual “no faci perdre ni un euro dels diners compromesos per part de la Generalitat de Catalunya”. En opinió d’Ordeig, “s’ha de fer el possible per augmentar la partida, més enllà de la conjuntura financera”.