Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell de l'Alta Ribagorça facilitarà temporalment l'accés a internet a alumnes que no en tenen

El Consell de l'Alta Ribagorça facilitarà temporalment l'accés a internet a alumnes que no en tenen

L'ens comarcal també millora la qualitat de connexió en aquells casos en què sigui necessari, perquè tots els estudiants de la comarca puguin seguir aquest tercer trimestre
L'Alta Ribagorça (Foto: Arxiu)
27/04/2020 11:45

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça està treballant per assegurar la connectivitat a alumnes que tenen una connexió deficient, o directament no en tenen, per tal de poder seguir les classes dels centres escolars des de casa. Tot i que el Departament d'Educació ja ha començat a repartir dispositius electrònics, l'ens ribagorçà ha indicat que la mesura "vol complementar fins allà on no arribi el Departament, perquè no només es tracta d'una qüestió econòmica sinó també per aquells alumnes que tinguin problemes de connexió a la xarxa".

Segons la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta, l'objectiu és garantir que infants i joves tinguin les mateixes oportunitats i puguin seguir les classes com la resta dels companys. El servei es coordinarà amb serveis socials per tal d'identificar als possibles beneficiaris i, en una primera estimació, es calcula que es repartiran 40 rúters.

Segons ha explicat a l'ACN el responsable de noves Tecnologies del Consell Comarcal, Jordi Pua, es facilitarà la connectivitat a través d'una connexió sense restricció de dades ni velocitat i es lliurarà un rúter a cada alumne amb el qual es podrà connectar qualsevol dispositiu. Aquestes altes seran temporals i es mantindran fins que duri el confinament i les classes de forma no presencial.

Aquesta és una de les mesures que el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça està portant a terme en un pla de xoc per fer front a l'actual estat d'emergència produït pel Covid-19. En aquest sentit, la presidenta ha afirmat que des del primer dia se segueixen totes les recomanacions de les autoritats sanitàries i instàncies governamentals competents. També s'ha intensificat la prestació de serveis bàsics i de serveis d'atenció a les persones donant suport a les possibles necessitats sobrevingudes, en l'ordre familiar, personal, social i productiu.