Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Jussà tindrà un pressupost de 13,9 milions d'euros aquest 2021

El Consell Comarcal del Pallars Jussà tindrà un pressupost de 13,9 milions d'euros aquest 2021

Les inversions representen 4,36 milions d'euros, un 32% més que aquest darrer any. Entre aquestes destaquen la connexió d'itineraris pels embassaments i la millora de l'eficiència en el tractament de residus
Tremp (Foto: Aj. Tremp)
29/12/2020 10:30

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquesta setmana passada un pressupost per al 2021 de 13,9 milions d’euros. En aquests comptes destaquen les diferents partides destinades a inversions, que sumen un total de 4,36 milions d’euros.  Aquesta xifra suposa un increment d’un 32% respecte l’any 2020.

El 50% d’aquestes inversions estan cofinançades per la Diputació de Lleida, els ajuntaments i els fons europeus. Entre aquestes destaquen els treballs que connectaran els itineraris que actualment discorren pels embassaments de Terradets i Sant Antoni, una actuació en la que també hi participa el departament de Territori i Sostenibilitat.

Un altre 35% del pressupost per a inversions es destinarà, d’una banda a treballs per a millorar l’eficiència mediambiental de les instal·lacions de  tractament de residus i planta de compostatge; i de l'altra, en la millora de l’eficiència energètica dels diferents edificis comarcals, tot optimitzant el sistema de climatització.

El pressupost inclou també la dotació econòmica per a la gestió dels serveis prestats pel Consell Comarcal com el de transport i menjadors escolars, serveis socials i d’atenció a les persones, la gestió de les depuradores o del servei de recollida i tractament de residus, els serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments o el de dinamització econòmica, l’Oficina Jove que gestiona programes formatius per a la ocupació o l’Epicentre en tant que oficina comarcal de turisme i centre de visitants del Geoparc, entre molts altres serveis que presta l’ens comarcal.

El president del Consell del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol ha volgut destacar que, malgrat la situació de pandèmia, el Consell Comarcal ha mantingut la qualitat dels serveis i ha ampliat el seu abast sempre que ha estat possible, especialment en el camp de l’atenció a les persones.