Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Sobirà organitza una jornada de portes obertes a la deixalleria de Sort

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà organitza una jornada de portes obertes a la deixalleria de Sort

07/05/2010 13:41

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha organitzat per al pròxim diumenge, 9 de maig, una jornada de portes obertes a la deixalleria comarcal de Sort amb l'objectiu de donar a conèixer les noves tecnologies incorporades recentment a l'equipament.

Els nous aparells que s'han instal.lat són pioners a les comarques del Pirineu en la gestió dels residus i milloraran la recollida i el transport de les deixalles municipals que es produeixen al Pallars Sobirà.

La millora ha estat subvencionada pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i serà presentada per la director de l'ARC, Genoveva Català i Bosch; Xavier Ribera Jordana, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i David Marzo Rambach, conseller de l’Àrea de Medi Ambient.

La infrastructura consta a partir d'ara d'una estació de transferència per al transport de la fracció de resta que va a parar a l'abocador. També inclou un equip de compactació per al transport dels envasos que es recullen a través dels contenidors grocs del carrer, i un magatzem per al paper i el cartró.

Durant la presentació del nou equipament hi haurà una visita guiada per les instal•lacions, una exposició sobre el reciclatge dels residus, tallers per als infants, xocolatada i obsequis per a tots els assistents. Per facilitar l'assistència, el Consell Comarcal ha incorporat transport gratuït des de diversos punts de la comarca. Per obtenir més informació sobre les activitats i sobre la jornada de diumenge s'ha habilitat el portal http://pallarssobirarecicla.blogstot.com