Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal demanarà a Telefónica solucions als problemes de telefonia a l'Alt Urgell

El Consell Comarcal demanarà a Telefónica solucions als problemes de telefonia a l'Alt Urgell

Fierro qualifica ‘d’intolerables’ els talls reiterats d’Internet i de telèfon fix i mòbil Os de Civís, Asnurri, Ars i Sant Joan Fumat no tenen connexió des del passat divendres
Pantalla ordinador
13/08/2009 18:31

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell demanarà una reunió urgent per al mes de setembre amb els responsables de Telefónica per tornar a tractar la problemàtica de les connexions de telèfon a la comarca. El president de l’ens alturgellenc, Jesús Fierro, ha qualificat ‘d’intolerables’ els talls reiterats d’Internet, telefonia fixa i mòbil que se succeeixen a la zona, sobretot, després de tempestes o en condicions meteorològiques adverses.

Fierro considera també ‘inadmissible’ el perjudici empresarial i per als particulars que suposen les incidències en el servei. És per aquest motiu que assegura que "s’insistirà en la millora del manteniment de les línies i en un augment d’inversió a les instal.lacions". “No té sentit que la telefonia estigui més hores sense funcionar que utilitzant-se amb normalitat”, ha indicat.

Des del Consell Comarcal s’espera que la reunió amb responsables de la companyia Telefónica, un cop passat el mes d’agost –un mes en què no és possible contactar amb els alts càrrecs- , “serveixi per trobar una solució definitiva a la problemàtica, més enllà del telèfon de l’alcalde que, tot i funcionar, ha d’estar també complementat amb una voluntat de millora real”. Fierro ha recomanat als afectats pels talls telefònics presentar queixes a l’Oficina al Consumidor i fer palesa així la deficiència del servei.

Problemes a la zona nord de les Valls de Valira


Els veïns de les poblacions d’Os de Civís, Asnurri, Ars i Sant Joan Fumat, a la zona nord de les Valls de Valira, han denunciat que no disposen de telefonia fixa, Internet ni telefonia mòbil des de divendres passat. Aquesta situació, que coincideix amb les pluges del cap de setmana, es repeteix sovint.

Des de l’Ajuntament de Valls de Valira es denuncia que les avaries constants es deuen al fet que les centrals d’aquesta zona són obsoletes.

La zona afectada compta amb diversos establiments hotelers i de turisme rural. La manca del servei els ha perjudicat l’ocupació. Alhora, els veïns també denuncien que molts ancians es troben en situació de dependència i cal tenir un telèfon per evitar-ne la incomunicació.