Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal s'ampliarà amb un nou edifici de serveis

El Consell Comarcal s'ampliarà amb un nou edifici de serveis

L'immoble, a la façana de ponent de l’equipament actual, concentrarà els despatxos d’atenció al públic Fierro destaca que les obres s’adjudicaran a empreses locals. L’oposició critica que l’ampliació implicarà més despeses ordinàries
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
04/03/2009 11:45

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha tret a concurs públic la primera fase de les obres d’ampliació de l’edifici comarcal, ubicat al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. La intervenció està pressupostada en 646.436 euros i consistirà en l’aixecament d’un nou immoble a la façana de ponent, a més de l’habilitació de la primera planta amb despatxos de serveis. La contractació dels treballs es fa a través de procés negociat amb publicitat.

Segons ha manifestat el president del Consell Comarcal alturgellenc, Jesús Fierro, ‘aquesta obra ha trigat a tirar-se endavant a l’espera del finançament, però ara ja té garantits els recursos amb el suport del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya’. Fierro ha afegit que ‘l’actual conjuntura econòmica fa el moment més adient, ja que s’adjudicarà els treballs a una empresa local’.

L’edifici annex, per al qual es va fer un concurs obert a diversos equips d’arquitectes, ha de donar resposta a l’augment dels serveis que ofereix el Consell Comarcal de l’Alt Urgell. En aquest sentit, l’objectiu és concentrar en el nou bloc la majoria de despatxos d’atenció al públic i reservar l’edifici històric per a la faceta més institucional de l’ens.

El fet de treure a concurs l’ampliació del Consell Comarcal es va aprovar en el darrer ple de la corporació. La proposta va rebre el vot en contra de l’equip del PSC-Progrés Municipal. El portaveu socialista, Òscar Ordeig, va defensar que el Consell ha de ser ‘prestador de serveis per als petits municipis i buscar l’estructura adequada per a oferir el màxim d’atenció amb el mínim cost’. En opinió d’Ordeig, ‘l’ampliació només suposarà més despeses i més centralització a la capital urgellenca’.