Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell visita el Parlament Europeu

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell visita el Parlament Europeu

L’objectiu ha estat conèixer a fons el funcionament de les institucions europees i traslladar-hi la veu del territori. Els batlles han aprofitat el desplaçament per trobar-se amb el president Puigdemont i els consellers del Govern cessats
28/11/2017 15:20

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell ha viatjat a Brussel·les per visitar el Parlament Europeu i celebrar-hi la seva reunió ordinària corresponent al mes de novembre. La iniciativa va sorgir arrel de la visita i la reunió al Parlament de Catalunya, el passat 9 de juny, i s’emmarca en la voluntat dels alcaldes de la comarca de traslladar directament les qüestions territorials a les diferents cambres parlamentàries i, alhora, conèixer des de dins aquestes institucions.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha volgut destacar el compromís dels representants dels ajuntaments “a projectar els afers municipals més enllà de l’àmbit estrictament local per tal que la seva veu sigui escoltada i tinguda en compte per les institucions de rang superior”. Fierro hi ha afegit que “per més petits que siguem, explicar-nos a Europa és bàsic per fer-nos visibles en el mapa de les decisions que s’hi prenen i que ens afecten de ple”.

La visita ha estat organitzada mitjançant el programa propi Parlament Europeu, que finança el viatge, i la invitació feta per l’eurodiputat Ramon Tremosa. L'objectiu d'aquest programa de la cambra comunitària és precisament donar conèixer les institucions europees i cada any porta milers de persone d’arreu del continent a Brussel•les.

Amb el president del Consell d’Alcaldes i batlles d’Oliana, Miquel Sala, al capdavant, disset dels dinou mandataris de la comarca han pres part d’aquest viatge de treball a Brussel•les. Els altres dos no s’hi ha pogut traslladar per compromisos personals adquirits amb antelació a la programació de la visita.

En la reunió del Consell d’Alcaldes s’han tractat, entre altres temes, l’estat dels projectes de Telecomunicacions, l’Impulsa 2026, el Camina Pirineus i el de Treball i Formació. Els batlles han estat informats també dels serveis del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) als ajuntaments de la comarca i de les reserves de caça.

Trobada amb Carles Puigdemont

Amb motiu de la visita a les institucions europees els alcaldes alturgellencs també han aprofitat per trobar-se amb el president Carles Puigdemont i els consellers cessats que són a Brussel·les.

  • Alcaldes de l'Alt Urgell en la seva trobada amb Carles Puigdemont (Foto: catalan_gov)
  • Alcaldes de l'Alt Urgell al Parlament Europeu (Foto: CCAU)