Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell d'Alcaldes aposta per desenvolupar l'Agenda 21

El Consell d'Alcaldes aposta per desenvolupar l'Agenda 21

El document estableix unes bases per millorar el respecte pel medi ambient des dels municipis Els batlles reclamen solucions als problemes relacionats amb la sanitat
Consell d'Alcaldes, al Querforadat
31/01/2008 19:20

El primer Consell d’alcaldes de l’Alt Urgell d’aquest any, celebrat al nucli del Querforadat, ha donat el tret de sortida a la redacció de l’agenda 21 local per a la comarca de l’Alt urgell. Aquest document que elaborarà el Cedricat, serà un pla d’acció que pretendrà avançar cap a un model de desenvolupament sostenible compatible amb la protecció del medi ambient i la qualitat de vida.

El primer pas, per a la redacció d’aquest document, serà les diferents entrevistes que es mantindran tant amb els alcaldes de la comarca com amb els agents locals implicats.

Els alcaldes de la comarca han acordat, també, elevar al ple del Consell Comarcal la proposta per presentar diverses al·legacions al pla de transports de viatgers de Catalunya per tal que s’hi inclogui la nova línia regular del bus interurbà de la Seu d’Urgell, Alàs i Cerc, Montferrer i Castellbò, Ribera d’Urgellet i Valls de Valira, així com diverses propostes per millorar la mobilitat dins de la comarca, tant dels diferents municipis amb la capital, com per buscar alternatives de transport, com és el transport ferroviari.

El President del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha recollit les diferents demandes plantejades pels alcaldes i ha assegurat que “farem arribar aquestes al·legacions al Departament, per tal de fer un pas més en la millora de la mobilitat a la comarca”.

En el torn obert de paraules, els alcaldes han posat de manifest diverses problemàtiques existents a la comarca i, en particular, les que tenen a veure amb la sanitat. S'ha esmentat les descoordinacions existents amb el servei d’ambulancies, les precarietats assitencials a l’hospital en períodes de vacances i la manca de pediatres. El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, s’ha compromès a “abordar tots aquests temes en un proper Consell d’Alcaldes i fer-li arribar al gerent de la regió sanitària per tal de poder-los solucionar amb la màxima celeritat”.