Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell de l'Alt Urgell aprova el conveni amb Territori per a la millora de camins rurals

El Consell de l'Alt Urgell aprova el conveni amb Territori per a la millora de camins rurals

La comarca està inclosa en la inversió d'1,2 milions anunciada pel Departament per a municipis de muntanya. L'últim ple de l'any també ha acordat renovar l'acord amb el Ripollès per al projecte Piriinnova't d'estalvi energètic
Consell Comarcal de l'Alt Urgell - Nadal 2016
22/12/2016 18:40

El ple ordinari del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'últim del 2016, ha aprovat el conveni amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per al manteniment i millora de camins d'accés a nuclis i estacions de muntanya.

El tràmit s'engloba en l'anunci que va fer aquesta setmana a Vielha el conseller Josep Rull d'una inversió d'1,2 milions d'euros per a camins de comarques de muntanya, en molts casos gestionats pels consells. L'Alt Urgell rep una de les partides principals d'aquesta quantitat, atès que s'hi destinarà 177.000 euros per a un total de 117 quilòmetres de camins.

El plenari també ha acordat renovar el conveni existent amb l'Agència de Desenvolupament del Ripollès per al projecte Piriinnova't, que pretén facilitar l'eficiència energètica als municipis. Fins ara aquest pla s'ha centrat en estudis relatius al consum d'electricitat i a l'assessorament a empreses forestals i ajuntaments. Aquest any vinent s'enfocarà a l'objectiu de potenciar la reducció del consum d'aigua.

Alhora, s'ha aprovat l'addenda del contracte de cooperació en matèria de serveis socials. En aquest punt, s'ha destacat que la partida destinada a pobresa energètica encara és insuficient, ja que es disposa de 14.000 euros quan la quantitat que necessiten els ajuntaments és de 70.000 euros. Finalment, han tirat endavant punts de tràmit com ara la sol·licitud per ser part activa en l'EDAR de Montferrer, l'acord per a la millora de la carretera local entre la Seu i Alàs, la millora dels accessos a Tuixent-la Vansa i Sant Joan de l'Erm i el conveni amb el Camí dels Bons Homes.

Tal com és tradicional, el ple de desembre ha anat seguit d'un aperitiu per als consellers i els treballadors de l'ens comarcal per celebrar el Nadal. L'acte s'ha fet al vestíbul del Consell Comarcal, guarnit aquests dies amb els més de 1.500 dibuixos presentats al Concurs de Nadales, que es poden veure fins al 5 de gener.