Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell de l'Alt Urgell aprova els comptes del 2006

El Consell de l'Alt Urgell aprova els comptes del 2006

PSC-PM i PP critiquen la manca d’execució del capítol d’inversions. Fierro defensa que l’estalvi permetrà afrontar els reptes d’aquesta legislatura
Ple del Consell Comarcal
12/10/2007 19:52

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell va aprovar ahir a la nit els comptes corresponents als pressupostos del 2006. L’equip de govern va destacar l’equilibri del tancament, cosa que l’oposició va criticar pel fet que l’any passat només es va executar el 65 per cent del capítol d’inversions.

El president del Consell, Jesús Fierro, va considerar que els comptes del 2006 presenten un “molt bon resultat”. Per Fierro, “tenint en compte la precarietat financera actual dels consells comarcals, ser capaços de tenir un romanent de tresoreria acumulat de 600.000 euros és una bona xifra i ens permet, amb un endeutament gairebé zero, poder afrontar les inversions d’aquesta nova legislatura i del 2008 amb garanties d’èxit”.

En canvi, el portaveu del PSC-PM, Òscar Ordeig, va recordar que en el darrer exercici econòmic “pràcticament hi havia més de 4 milions d’euros destinats a inversions, dels quals el 65% no s’ha executat”. Per Ordeig, és “una falta de rigor a l’hora d’elaborar el pressupost el fet d’incloure inversions que al final saben que no es realitzen o bé es realitzen a mitges”. I hi afegeix: “allò que ha de fer un Consell Comarcal és executar el cent per cent de l’obra, atès que ja tenen prou feina els ajuntaments per fer-ho”. El representant socialista troba a faltar "que el consell tingui un cert endeutament, necessari per poder fer algunes inversions, perquè està demostrat que això ajuda a reactivar l’economia i certes ràtios d’endeutament són fins i tot recomanables”.

Sobre aquesta crítica, Jesús Fierro va defensar la línia seguida per CiU i ERC: “Un pressupost, com la paraula indica, és una previsió; nosaltres els plantegem amb la idea que tinguin una certa garantia d’èxit i sovint hi posem projectes que són de llarg recorregut però que sabem que algun dia els hem d’encetar”.

Des del PP, Patricia Lanau va justificar l’abstenció del seu grup: “tot i que en el seu moment vam votar a favor del pressupost, veiem que la inversió que es preveia s’ha dut a terme una part que ens sembla insuficient”. Lanau entén que “sempre hi ha coses que no es poden preveure” però constata: “hi ha un romanent de tresoreria que ja es podia haver invertit en infraestructures i serveis que el territori necessita urgentment”.