Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell de l'Alt Urgell presenta un estudi per optar als nous ajuts Leader

El Consell de l'Alt Urgell presenta un estudi per optar als nous ajuts Leader

La nova estratègia de desenvolupament rural servirà de base per justificar la petició de subvencions. Es presentarà aquest dimecres al vespre
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
27/11/2007 16:05

El Consorci Alt Urgell XXI disposa ja de la nova estratègia de desenvolupament rural que li ha de permetre optar a la futura convocatòria del programa europeu Leader. El treball l'ha elaborat per un equip d’experts dirigit per Joan Carles Gil, coordinador del Departament d’Organització d’Empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'estudi serà presentat públicament aquest dimecres, a les vuit del vespre, en un acte a la seu del Consell Comarcal que comptarà amb la presència de Jesús Fierro, president del Consell i del Consorci Alt Urgell XXI, juntament amb l’autor de l’estudi i amb Jordi Rossell, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de l’equip avaluador del Leader a Catalunya per part de la Comissió Europea.

Per tal d’elaborar l’estratègia de desenvolupament rural a l’Alt Urgell, es va posar en marxa prèviament un procés de participació ciutadana. Gràcies a la col•laboració de persones, institucions, entitats i empreses ha estat possible redactar les línies d’actuació que la comarca ha d’emprendre els pròxims anys per tal d’avançar cap al seu desenvolupament socioeconòmic i la millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Per a l’elaboració de la nova estratègia de desenvolupament rural, el Consorci Alt Urgell XXI ha tornat a confiar en el mateix equip de professionals de la Universitat Politècnica de Catalunya que ja va treballar en les estratègies dels programes Leader II i Leader Plus, iniciatives comunitàries que han permès incentivar la inversió a la comarca i que, en el cas del Leader Plus, que ara conclou, han suposat 4,8 milions d’euros en subvencions en el període 2002-2007.