Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell de l'Alt Urgell preveu cobrir properament la plaça d'arquitecte comarcal

El Consell de l'Alt Urgell preveu cobrir properament la plaça d'arquitecte comarcal

De moment ja s'ha rebut quatre candidatures dins de l'actual termini. El ple d'aquest dijous ha aprovat sol·licituds relatives a l'EDAR de Montferrer i als sistemes de sanejament d'Organyà i Noves de Segre
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
15/11/2019 18:55

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ja ha rebut de moment quatre candidatures per a la plaça d'arquitecte comarcal, després que s'hagi fet la convocatòria. El president de l'ens, Miquel Sala, n'ha informat al plenari d'aquest dijous, en l'apartat d'informes de presidència.

Sala va explicar que no descarten que els propers dies, fins que es tanqui el termini, rebin més propostes de persones interessades a assumir aquesta plaça. Per això, espera que ben aviat es pugui donar compliment a la demanda de molts ajuntaments alturgellencs de disposar d'aquesta figura i poder-ne compartir el servei. La data límit per presentar candidatures és dimarts vinent, 19 de novembre.

En aquest apartat, Miquel Sala també va informar de les recents reunions que han dut a terme amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per tal de promocionar les vies ferrades de la comarca (dins del projecte de senderisme i muntanya Camina Pirineus), i amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), a Saragossa, on es va tractar projectes relacionats amb la gestió de l'aigua i amb la promoció turística del Camí de Sant Jaume.

Justament pel que fa a l'aigua, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat al plenari una sol·licitud de subvenció per a l'explotació anual de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Montferrer. La mesura va tirar endavant per unanimitat dels grups (Junts, ERC i Compromís). Des de l'equip de govern han explicat que l'objectiu principal de la petició és reforçar el funcionament quotidià d'aquesta instal·lació de tractament d'aigües.

També es va acordar un altre conveni amb l'ACA, per a la cessió de l'explotació i el finançament de la gestió del sistema de sanejament de Noves de Segre. L'objectiu en aquest cas és incorporar aquesta instal·lació a la xarxa comarcal de sanejament. Fins ara el servei tenia en plantilla 2,5 llocs de treball, atès que el tercer treballador és a mitja jornada, i ara aquest empleat passarà a estar a jornada completa per tal de poder donar el servei de manteniment adient.

A la mateixa part del plenari, dins de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat, es va aprovar sol·licitar a l'Agència Catalana de l'Aigua una pròrroga del conveni per a la redacció del projecte de depuració i sanejament a Organyà, amb la previsió que estigui enllestit l'any vinent. El Consell vol treballar per seguir reforçant el sistema de depuradores de tota la comarca.

El ple del Consell va aprovar d'altres punts com ara la modificació del conveni amb l'Ajuntament de la Seu pel que fa a la cessió d'espai del CETAP (al centre cultural Les Monges), l'adjudicació d'operació de tresoreria a curt termini per un import total d'1'7 milions d'euros i una modificació de crèdits.

Compromís demana la convocatòria de comissions

En l'apartat de precs, el grup de Compromís va demanar que es convoqui la Comissió de Treball sobre les escoles rurals. La portaveu de l'oposició, Carlota Valls, també va sol·licitar que es convoquin les comissions d'Atenció a les Persones i de Promoció Econòmica, en considerar que ja s'hauria d'haver fet. Sobre les escoles rurals, Miquel Sala va respondre que miraran de donar-hi resposta properament.