Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell del Pallars Jussà assumeix la gestió d'onze de les dotze depuradores de la comarca

El Consell del Pallars Jussà assumeix la gestió d'onze de les dotze depuradores de la comarca

L'Agència Catalana de l'Aigua assumirà el finançament necessari per garantir el funcionament dels sistemes de sanejament. També es transferirà els costos d'explotació dels sistemes de distribució de Tremp
Estació depuradora d'aigua (Foto: ACA)
07/08/2018 18:30

El Consell Comarcal del Pallars Jussà assumirà plenament, a partir del mes d'octubre, l'explotació d'onze depuradores. Així ho ha acordat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en el marc d'un conveni de millora de la gestió del sanejament de la comarca, que implica que l'organisme assumeixi el finançament d'aquests sistemes. Està previst que el traspàs sigui efectiu un quan es faci la subrogació del contracte d’explotació, segons han acordat ambdues administracions actuants.

Actualment, al Pallars Jussà hi ha dotze depuradores en servei, les quals gestionen les aigües residuals generades pel 75 per cent de la seva població. L’acord s’aplicarà en els sistemes de sanejament d'Espui (municipi de la Torre de Cabdella), Figuerola d’Orcau (Isona i Conca Dellà), Guàrdia de Tremp (Castell de Mur), Isona, les Esglésies (Sarroca de Bellera), Llimiana, Pobla de Segur, Pobleta de Bellveí (la Torre de Cabdella), Salàs de Pallars, Senterada i Xerallo (Sarroca de Bellera).

El conveni també inclou la transferència dels costos d’explotació dels sistemes de Tremp i Vilamitjana de Tremp, actualment gestionats per l’Ajuntament de la capital de comarca, amb l’objectiu que el Consell Comarcal pugui assumir-ne també la gestió. D’aquesta manera, el consell passarà a ser l’administració competent en tots els sistemes de sanejament de la comarca.

Actualment, les 517 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament d'aigua a més del 97% de la població catalana. Pel que fa al Pallars Jussà, la comarca compta amb 12 depuradores en servei, que netegen les aigües residuals generades pel 75% de la seva població.