Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell del Pallars Jussà potencia el consum d'aigua del Territori Geoparc

El Consell del Pallars Jussà potencia el consum d'aigua del Territori Geoparc

L'ens ha instal·lat màquines dispensadores en quatre dels seus centres de treball i ha distribuït una ampolla tèrmica a cada treballador. L'acció suposarà una reducció del 40% en despeses de compra d'aigua
Presentació dels nous recipients d'aigua per a treballadors del Consell Comarcal del Pallars Jussà
31/12/2020 09:05

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha instal·lat màquines dispensadores d’aigua en quatre dels seus centres de treball, per tal de posar en valor un dels principals recursos naturals: l’aigua de qualitat del territori declarat Geoparc Mundial de la UNESCO, el qual també inclou el municipi alturgellenc de Coll de Nargó.

L’actuació permetrà que els 3.374 litres d’aigua que el Consell consumia en ampolles de plàstic se substitueixin pel consum directe, a través d’aquestes màquines que estan connectades a la xarxa d’aigua pública, com ja feien els que directament omplien de l’aixeta.

Aquesta iniciativa suposarà a més, una reducció del 40% dels costos, fent-ho de manera més sostenible al deixar de consumir 18kg de plàstic de les ampolles que es feien servir, tot contribuint així a  la reducció de la petjada de carboni i apostant per un canvi integral dels diferents hàbits de consum.

Per aquest motiu i amb la intenció de facilitar-ne el consum,  aquest Nadal s’ha facilitat una ampolla tèrmica a cadascun dels treballadors i als consellers i conselleres, segons comenta Josep Maria Mullol, president del Consell, que hi ha afegit “hem de valorar els recursos hídrics que tenim a l’abast i replantejar l’ús que en fem”. 

L’acció també contempla altres iniciatives com proporcionar ampolles de vidre i vasos reutilitzables a les diferents sales de reunions i treball comunitari del Consell.  A més, es farà  extensiva a la  resta de membres de l’associació Geoparc Orígens , atès que aquest vincula els valors geològics amb la riquesa del patrimoni natural i cultural, amb objectius d’educació i desenvolupament sostenible en benef­ici de la població local.