Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell d'Estat conclou que la Reforma Local vulnera l'autonomia municipal

El Consell d'Estat conclou que la Reforma Local vulnera l'autonomia municipal

El president de la Diputació de Lleida, satisfet pel dictamen contrari al projecte del Govern espanyol Més de 2.400 ajuntaments han presentat recurs d'inconstitucionalitat contra la llei
Ajuntament de la Seu d'Urgell
30/05/2014 15:59

El Consell d'Estat considera que la nova llei de Reforma Local presentada pel Govern espanyol vulnera l'autonomia municipal. Un informe de l'ens estatal desautoritza la proposta presentada pel PP i dóna la raó als més de 2.400 ajuntaments, entre ells el de la Seu, que l'han recorregut.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha mostrat "satisfet" amb la resposta del Consell d'Estat. Reñé ha recordat que l'ens provincial ja havia elaborat un informe propi, segons el qual els ajuntaments petits de la demarcació de Lleida són més viables que els de grans ciutats ja que fan un ús més racional dels recursos. Aquest estudi s'ha contraposat als arguments del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que vol que els consistoris de menys de 20.000 habitants cedeixin totes o bona part de les seves competències a les diputacions.  

Segons Joan Reñé, l'informe ha de servir per "demostrar que els serveis es donen en un nivell de costos adequat i sanejat" i per "posar en valor que no tot a la vida es pot valorar per eficiència econòmica i que cal atendre la diversitat territorial del país”.

La Reforma Local s'ha d'enllestir aquest estiu. La gran majoria de consistoris catalans, entre els quals també hi ha el de Barcelona, hi han presentat un recurs conjunt.