Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Generau col·laborarà per impulsar l'ús de l'aranès al cos de Mossos d'Esquadra

El Consell Generau col·laborarà per impulsar l'ús de l'aranès al cos de Mossos d'Esquadra

Francés Boya considera que incloure la llengua pròpia en l'atenció de la policia al públic pot ajudar a preservar-la. A la reunió també s'ha plantejat que la Regió Policial adopti la denominació 'Alt Pirineu i Aran'
Reunió de Francés Boya amb la direcció dels Mossos d'Esquadra (Foto: CGA)
06/08/2020 14:31

El Conselh Generau d'Aran s'ha ofert a col·laborar amb el cos de Mossos d'Esquadra per tal de facilitar l'ús de la llengua aranesa entre els agents que treballen a la vall. El síndic, Francés Boya, ha plantejat aquesta proposta en una reunió amb el cap de la Prefectura dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent; el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, David Boneta, i el cap de la Regió Policial del Pirineu Occidental, Miquel Esquius. 

Els responsables dels Mossos i el dirigent aranès han acordat treballar conjuntament per impulsar l'ús de l'aranès dins el cos, amb "la possible implementació de diferents accions per a donar-hi impuls". Pel govern aranès, el fet que els policies es puguin adreçar als parlants d'aranès en la seva llengua pot suposar "una important millora per donar major visibilitat a la llengua pròpia d'Aran". En aquest sentit, Boya ha afirmat que "la promoció de l'aranès en diferents àmbits és imprescindible per a la seva normalització i preservació".

A la reunió, el síndic també ha plantejat als Mossos d'Esquadra la proposta que la Regió Policial pirinenca substitueix l'actual denominació 'Pirineu Occidental' per la d''Alt Pirineu i Aran', per adequar-se així al nom administratiu que ja es fa servir per a aquest territori en d'altres àmbits d'actuació del Govern català, com és el cas de la regió sanitària o bé les comissions d'urbanisme.