Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Municipal d'Infants de la Seu completa el seu sisè curs d'activitat

El Consell Municipal d'Infants de la Seu completa el seu sisè curs d'activitat

El darrer ple ha fet balanç de propostes presentades en àmbits com ara urbanisme, via pública i equipaments. A la sessió s'ha visionat dos vídeos sobre activitats promogudes pels seus membres
Consell Municipal d'Infants de la Seu 2018-2019
02/05/2019 17:39

Els 16 alumnes que conformen el Consell Municipal d’Infants (CMI) de la Seu d’Urgell han celebrat aquest dijous, a la sala d’actes de l’Ajuntament, l'últim ple de l’actual curs 2018-2019 per fer balanç de la feina que han dut a terme en aquests mesos.

A la sessió, presidida per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, els nens i nenes ha repassat les consultes, demandes i propostes sobre temes relacionats amb urbanisme, via pública i equipaments de la ciutat, que ja van ser atesos en el plenari de constitució. La trobada també ha servit per visionar un parell de vídeos sobre dues activitats celebrades a la Seu que han comptat amb la participació i col·laboració del CMI com són la festa de Carnaval i la trobada lúdicoesportiva dels alumnes de 5è i 6è de primària dels centres educatius de la ciutat.

Després del passi del primer vídeo -que es van penjar a les xarxes socials- els representants del CMI han manifestat que aquesta ha estat una bona eina de comunicació per cridar a la participació de tothom i que s’ho van passar “molt bé” en la seva elaboració. Pel que fa al passi del segon vídeo, que recull les imatges més divertides de la trobada al Parc del Segre, han remarcat que hi ha aspectes a millorar de cara a properes edicions

La sessió plenària ha finalitzat amb la tradicional fotografia de família. A més a més, els 16 membres del CMI han rebut, de part de l’Ajuntament, una entrada gratuïta a la piscina municipal per aquest estiu i una foto en agraïment a la seva implicació en aquest òrgan representatiu.   

6 anys de CMI

El Consell Municipals d’Infants de la Seu d’Urgell es va constituir ara fa sis anys, al curs escolar 2013-2014. Albert Batalla, n’ha fet un balanç “positiu” perquè “va ser una aposta perquè la Seu pogués comptar també amb la visió dels infants, i que aquesta visió pugui ser present en la manera de configurar la ciutat”. Batalla ha ressaltat que aquest òrgan també té una vocació educativa, perquè "serveix perquè sàpiguen que de ben petits es poden implicar en el dia a dia de la ciutat, que poden proposar i organitzar activitats, i això ha quedat ben palès durant tots aquests anys de funcionament, com per exemple amb la trobada lúdicoesportiva, una activitat pedagògica important”.

El CMI el conformen alumnes de les escoles Albert Vives, La Salle, Pau Claris i La Valira, juntament amb l'alcalde de la ciutat, la regidora d'Infància, un representant de cada grup polític municipal, una dinamitzador i una mestra de cada centre educatiu.