Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consell Municipal d'Infants de la Seu presenta propostes de mobilitat i medi ambient

El Consell Municipal d'Infants de la Seu presenta propostes de mobilitat i medi ambient

L'òrgan ha dut a terme el primer ple del curs 2019-2020, que tindrà el reciclatge com a tema central. També s'ha parlat de millores a les escoles i a Castellciutat
Ple del Consell Municipal d'Infants de la Seu
27/11/2019 14:15

El Consell Municipal d'Infants de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest dimecres al matí el seu primer plenari del curs 2019-2020. La sessió, a la sala d'actes de l'Ajuntament, ha estat presidida per l'alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, i la regidora d'Infància, Núria Tomàs. També hi ha assistit la regidora de Compromís per la Seu, Carlota Valls. A la sessió hi han participat representants de totes les escoles de primària del municipi: Albert Vives, La Salle, Pau Claris, La Valira i Castellciutat.

La mobilitat, el medi ambient i les mesures per fer front al canvi climàtic han estat entre els principals temes plantejats pels membres del consell en aquest primer ple. Jordi Fàbrega ha destacat les propostes de via pública, que segons els infants han de passar per facilitar la mobilitat a vianants i bicicletes, en detriment de cotxes i motos, amb l'habilitació de carrils i espais específics i voreres més àmplies.

El reciclatge serà el tema central que treballaran els alumnes aquest curs. Sobre aquest punt, aquest dimecres s'ha acordat fer una reunió conjunta amb els consells municipals de Joves i de Gent Gran. Alhora, s'ha presentat propostes relatives a generació d'energia mitjançant plaques solars i d'altres fonts renovables.

Un altre gruix important de les propostes ha estat el de millores pendents per a les escoles. S'ha parlat, per exemple, de la petició d'instal·lar una cuina a l'Escola La Valira i del projecte per situar un ascensor al centre Albert Vives, el que ara mateix requereix de més reformes. També s'ha parlat de l'escola de Castellciutat. Els infants han demanat millorar problemàtiques que afecten tant els alumnes com el poble, com per exemple la il·luminació, les dificultats per a l'estacionament de vehicles al carrer o bé la necessitat de construir una vorera per anar a peu del centre de la vila al col·legi.

Jordi Fàbrega ha valorat positivament totes les propostes presentades i "el to constructiu i les ganes de treballar" mostrades pels alumnes, com també el fet que han demostrat una gran conscienciació pel que fa a la sostenibilitat i a la cultura de reciclatge.

El Consell Municipal d'Infants compta aquest curs amb un total de 18 integrants, tots ells alumnes d'ensenyament primari del municipi. Enguany s'hi han incorporat per primera vegada alumnes de l’Escola de Castellciutat.