Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El conseller Baltasar inaugura la depuradora de Vilamitjana de Tremp

El conseller Baltasar inaugura la depuradora de Vilamitjana de Tremp

19/02/2010 19:45

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha inaugurat avui la depuradora i els col·lectors en alta de Vilamitjana (Tremp), a la comarca del Pallars Jussà. Aquesta actuació, finançada en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, ha tingut un cost superior als 355.500 euros.

La depuradora és de tipus compacta, està dissenyada per un cabal de 100 m3/dia –equivalent a una població de 500 habitants- i retornarà les seves aigües a la Noguera Pallaresa a través del barranc de l’Albeller. Pel que fa als col·lectors en alta, aquests tindran una longitud de 180 metres.

A les comarques de l'Alt Pirineu, actualment es troben en fase d'execució les obres de construcció de divuit plantes de depuració, la majoria de les quals són compactes prefabricades amb sistema d'aeració perllongada amb tractament biològic secundari.

Aquest sistema innovador, que és l'aplicat a la planta de Vilamitjana de Tremp, és el millor per als nuclis petits, ja que les seves despeses de manteniment i la seva facilitat de gestió permeten garantir un estalvi i una eficiència màxims.

Sanejament a Catalunya

El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol del 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.

Avui, són 369 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana.

Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d’euros.