Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El conseller Nadal diu que el Pla d'aeroports de Catalunya estarà aprovat abans de l'estiu

El conseller Nadal diu que el Pla d'aeroports de Catalunya estarà aprovat abans de l'estiu

17/01/2008 10:30

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha explicat aquest dimecres que el Pla d'aeroports de Catalunya es troba en fase de tramitació i que es preveu que s'aprovi abans de l'estiu d'aquest 2008. Segons Nadal, en el contingut bàsic del Pla el Govern català aposta per un model on, a banda dels principals aeroports de Catalunya –Girona, Reus i Sabadell-, hi hagi un aeroport al Pirineu; un a Lleida, que ja s'està construint; un altre d'aviació comercial ubicat a 80 quilòmetres a la rodona de Barcelona, i un a les Terres de l'Ebre. L'aeroport del Prat seria un cas apart, per ser d'interès general a Catalunya, i el govern pretén tenir-hi un paper decisiu.

El conseller Nadal ha dit en la seva visita a Móra d'Ebre que, quan el Pla s'aprovi, es comptarà amb una definició territorial i amb una ubicació raonable i competitiva dels aeroports. El Govern vol desenvolupar tres instruments per desplegar la seva política aeroportuària: la Llei d'aeroports, el Pla d'instal·lacions aeroportuàries i la societat Aeroports Públics de Catalunya, que seria el holding que donaria vida a tantes empreses com aeroports comercials hi ha a Catalunya.

D'altra banda, l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran, ha traslladat al conseller la voluntat que el municipi compti amb un heliport, fet que hauria de recollir el Pla d'aeroports. Móra d'Ebre compta actualment amb dos helicòpters en funcionament: el de l'Hospital Comarcal i el dels Bombers. Nadal ha explicat que considera factible crear un heliport a l'entorn de Móra d'Ebre, vinculat al servei hospitalari i al d'emergències, ja que 'les instal·lacions són prou flexibles i no pot ser difícil fer-ho'.