Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El conseller Tresserras recull la proposta d'ofertar estudis universitaris de Salut a Puigcerdà

El conseller Tresserras recull la proposta d'ofertar estudis universitaris de Salut a Puigcerdà

17/07/2009 18:21

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, s’ha compromès a traslladar al Govern la proposta que Puigcerdà compti amb estudis universitaris de la branca de Salut. Tresserras va presidit aquest dijous passat a la nit el sopar de cloenda de la Universitat d’Estiu Ramon Llull-Puigcerdà.

Durant el sopar es va lliurar el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà, que distingeix l’estudiant de batxillerat amb millor expedient acadèmic de la Cerdanya. La guanyadora d’enguany ha estat Ariadna Duran Giralt, que ha obtingut una nota global de 9,15. Duran rebrà una beca de 1.500 euros per a l’inici dels estudis universitaris de Periodisme. Poques hores abans d’aquest acte, la guardonada també havia estat convidada a un acte de reconeixement als millors estudiants de batxillerat de tot Catalunya, al Palau de Pedralbes de Barcelona, presidit pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

L’Associació Universitària de Cerdanya també va lliurar el Premi Amic Aucer, que s’ha concedit a Caja Madrid. El guardó reconeix cada any una empresa o institució per la seva col.laboració continuada amb la Universitat d’Estiu.

En la seva intervenció a Puigcerdà, Tresserras va reivindicar la necessitat de mantenir la inversió en cultura i coneixement en l’actual context de crisi i de contenció pressupostària. I és que, segons el conseller, és l’hora que la societat valori la creativitat com un element generador de riquesa i de dinamisme econòmic. En aquest sentit, ha apostat per aprofitar l’aportació que pot fer la població nouvinguda a la innovació en tots els àmbits, ja que Catalunya és encara un país en construcció. Tot i això, ha reivindicat que la projecció exterior també s’ha de basar en la defensa de la identitat pròpia.

La proposta d’estudis superiors de salut a la Cerdanya la va plantejar a Joan Manuel Tresserras l’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, que ha valorat el fet que, en un context com l’actual, la Universitat d’Estiu hagi aconseguit revalidar l’èxit d’inscripcions amb una oferta que, a més d’apostar per la qualitat, ensenya a viure bé.

D’altra banda, el president de l’Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol, s’ha fet una valoració excel.lent de la Nit dels Estels, la novetat dels actes públics, que dimecres a la nit va atraure més de 600 persones i va deixar moments de gran vistositat en el marc únic de l’Estany de Puigcerdà. Armengol ha remarcat que, tot i la xifra de 403 inscrits, la prioritat dels cursos segueix sent la satisfacció individual de cada participant.

En la mateixa línia, el vicerector de la Universitat Ramon Llull, Jordi Riera, va fer una defensa de valors com l’aprenentatge continu, l’esforç, la constància i la innovació per mantenir sempre la motivació i sortir endavant. Riera ha elogiat l’aportació que Puigcerdà fa al conjunt de cursos de la URL.