Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consorci Alt Urgell-Cerdanya presenta a Barcelona la plataforma virtual 'Viure a rural'

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya presenta a Barcelona la plataforma virtual 'Viure a rural'

Donarà servei a persones, famílies i empreses que decideixin establir-se en entorns rurals. L'acte tindrà lloc aquest dijous, 14 de setembre, a l'Espai Provença del Grup FGC
Viure a Rural
12/09/2017 17:32

'Viure a rural', una plataforma virtual amb recursos i serveis de les comarques rurals de Catalunya, es presentarà aquest dijous, 14 de setembre, a Barcelona, en un acte que tindrà lloc a l’Espai Provença del Grup FGC (Rosselló, 219), a partir de les 5 de la tarda. La iniciativa, que s’emmarca en el projecte Odisseu, vol donar resposta a les persones que se'n van a viure a una zona rural perquè hi ha trobat una feina, a les famílies que volen començar un altre projecte de vida en aquest entorn i també a les empreses de nova creació que s’hi estableixin. 'Viure a rural' és el primer pas per tal de convertir els Grups Leader en antenes d’acollida als territoris.

El projecte Odisseu, en el qual s’emmarca la plataforma 'Viure a rural.cat', està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), a través del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020) i per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El programa l’impulsa l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i la Fundació del Món Rural, amb la col·laboració dels grups d’acció local Leader catalans i la xarxa de professionals de Joventut. La iniciativa la coordina el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya.

Les accions i objectius del projecte Odisseu es poden visualitzar en un vídeo de Youtube.

Àmplia informació

'Viure a rural' sorgeix amb la idea de visualitzar les comarques rurals Leader catalanes com a lloc on treballar i residir més enllà d’un destí turístic. Té una vessant informativa molt pràctica que permet cercar la ubicació i dades bàsiques de contacte dels principals serveis públics en habitatge, salut, educació, treball i emprenedoria, medi ambient i mobilitat, cultura i lleure i esports.

Actualment hi ha 1.243 recursos introduïts que es poden cercar, ja sigui en base a la tipologia del recurs o en base a un territori d’una manera molt atractiva i àgil. A través de la plataforma, l’usuari podrà trobar, en un sol lloc web, la informació que necessita per anar a viure o treballar al món rural.

Taula d'experiències

A l’acte de presentació de dijous intervindrà el director general de Desenvolupament Rural del DARP, Oriol Anson i, tot seguit, tindrà lloc una taula d’experiències que, sota el títol “Desenvolupar un projecte professional i personal al món rural”, serà moderada pel periodista de TV3 Lluís Marquina. Hi intervindran Isidre Esteve, pilot i promotor de la Fundació Isidre Esteve (Oliana- Alt Urgell); Anna Plana, pastora (Llessuí- Pallars Sobirà); Emma Roca, bombera, bioquímica i ultrafondista (Talló-Cerdanya); Francesc Rovira, cuiner de Cal Xesc Estrella Michelin (Gombrèn - Ripollès); Helena Valls, de KIMU (Peramola - Alt Urgell); Laia Espasa, de Toleràncies (Solsona – Solsonès); Toni Beltrán del Molí d'oli ecològic (Horta de Sant Joan – Terra Alta); l'Estudi d’Arquitectes Anna Àvila (El Pont de Suert – Alta Ribagorça), i Pep Llach, del Rebost de les Gambires  (Sant Vicenç de Torelló – Osona).

Després de la cloenda, els assistents seran obsequiats amb un tast de bons productes, tots ells aptes per a celíacs.