Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consorci d'Atenció a les persones de l'Alt Urgell es constitueix formalment

El Consorci d'Atenció a les persones de l'Alt Urgell es constitueix formalment

El nou ens ha de sumar els recursos de l’Ajuntament i el Consell Comarcal en l’àmbit dels serveis socials, les polítiques d’igualtat, la immigració i la gent gran Carles Vega ha inaugurat avui el Centre Obert de la Seu i comarca, utilitzat per infants de 3 a 12 anys
23/06/2009 14:30

El Consorci d’Atenció a les persones de l’Alt Urgell ja s’ha constituït. L’acte formal s’ha fet aquest dimarts al Centre Cívic el Passeig davant la presència de professionals relacionats amb el món dels serveis socials, les polítiques d’igualtat, la ciutadania i immigració i la gent gran. Aquest nou ens sumarà els recursos de l’Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal en l’àmbit de l’atenció a les persones, “per optimitzar-los i, alhora, treure’n un major rendiment”.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha volgut destacar la importància de coordinar esforços amb el Consell “tenint en compte la situació econòmica actual i el bon resultat d'altres experiències com en Joventut o Turisme”. Així mateix, ha recordat que aquest consorci és el primer d’aquest tipus que es posa en marxa a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i, fins i tot, a la demarcació de Lleida.

La creació de l’ens d’atenció a les persones implica la unificació dels espais i recursos humans del consistori urgellenc i del Consell Comarcal. El Consorci funcionarà des de la primera planta de l’edifici del Centre Cívic ‘El Passeig’, un cop finalitzin les obres d’adequació dels espais. El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha anunciat que avui mateix s’ha adjudicat els treballs a l’empresa alturgellenca GDOS, per un import de 127.327 euros. La intervenció ha d’estar enllestida d’aquí a tres mesos, fet que fa suposar que les oficines estaran obertes al públic durant l’últim trimestre de l’any.

A l’acte de constitució del Consorci d’Atenció a les persones hi ha estat present el director de Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania, Carles Vega, que s’ha felicitat per aquesta iniciativa. Per Vega, “el nou ens ha de permetre que amb els mateixos recursos s’aconsegueixi atendre més bé a les persones”. El polític català també ha indicat que una eina d’aquest tipus es fa encara més necessària en un territori com el pirinenc. Tot i així ha remarcat que una experiència de col.laboració d’aquest nivell “només és possible amb una bona sintonia entre ajuntaments i consells comarcals”.

La presidència i la vicepresidència del Consorci s'alternaran cada dos anys entre el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Ajuntament de la Seu.

Inauguració del Centre Obert

El director de Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania, Carles Vega, també ha fet aquest dimarts la inauguració del Centre Obert de l’Alt Urgell. Una vintena de nois i noies de 3 a 12 anys han utilitzat des del mes de març fins aquest mes de juny aquest servei social, ubicat a l’Alberg de Joventut la Valira de la Seu des de fa quatre mesos.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell, en col.laboració amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Agència Catalana de Joventut, gestiona l’atenció diürna, que forma part de la xarxa de serveis socials bàsics. Es tracta d’un recurs preventiu que dóna una cobertura integral a les necessitats fonamentals i bàsiques de la infància i adolescència més vulnerable.

Una de les monitores responsables del Centre Obert, Sarai Gómez, ha fet una valoració molt positiva del funcionament del servei, que es fa coincidir amb el curs escolar.

Les activitats que es desenvolupen als centres oberts són les activitats pròpies d’esplai i d’esbarjo, amb l’objectiu de treballar l’empatia, els valors i les habilitats socials de forma totalment lúdica, així com activitats psicomotrius i esportives. Es treballa també el reforç en els aprenentatges escolars i l’adquisició dels hàbits escolars en aquells casos que ho necessitin.

Carles Vega ha subratllat que l’esforç de la Generalitat per donar suport a aquest tipus d’iniciatives és incondicional, “malgrat que els recursos no sobren”. El Centre Obert de l’Alt Urgell, ubicat a l’Alberg La Valira, permet que a la Seu quedi totalment coberta l’atenció a infants i adolescents fora de l’horari escolar, gràcies a l’espai Minuts Menuts (de 0 a 3 anys), el Centre Obert (de 3 a 12 anys) i el Centre Cívic l’Escorxador (a partir de 12 anys).

  • Consorci atenció les persones - Constitució
  • Centre Obert - Inauguració
  • Centre Obert - Inauguració 2