Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Consorci Ruta dels Oficis d'Ahir incorpora un tècnic per dinamitzar els petits museus

El Consorci Ruta dels Oficis d'Ahir incorpora un tècnic per dinamitzar els petits museus

Un agent d'ocupació i desenvolupament local donarà un nou impuls al Museu de l’Acordió d’Arsèguel i el Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya de Pont de Bar.
Acordió del Museu d'Arsèguel
15/01/2008 13:45

El Consorci Ruta dels Oficis d’Ahir, del qual formen part el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i els ajuntaments de municipis amb museu etnogràfic, ha contractat un agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) per tal de donar un nou impuls a aquests equipaments culturals, amb especial dedicació als que es troben situats a la subcomarca del Baridà: el Museu de l’Acordió d’Arsèguel i el Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya de Pont de Bar.

La incorporació del nou tècnic, que ha estat possible gràcies a una subvenció obtinguda del Departament de Treball de la Generalitat, permetrà la creació de nous mecanismes de dinamització dels petits museus etnogràfics de l’Alt Urgell i en potenciarà la divulgació. La iniciativa respon a la voluntat del Consell Comarcal i els ajuntaments de situar aquests espais patrimonials en primera línia de la seva política cultural i, alhora, de desenvolupament socioeconòmic.

Els museus de la ruta etnogràfica de l’Alt Urgell “compleixen deu anys i, un cop fet el balanç del seu funcionament, ha arribat el moment de donar-los l’empenta necessària que els ha de permetre posar-se al dia, d’acord amb els conceptes museogràfics actuals”, ha manifestat Jesús Fierro, president del Consorci Ruta dels Oficis d’Ahir i del Consell Comarcal.

La dedicació prioritària del nou agent d’ocupació i desenvolupament rural als petits museus del Baridà ve motivada per l’interès del Consell Comarcal a optimitzar els recursos patrimonials d’aquesta subcomarca tot potenciant el triangle Arsèguel-Cava-Pont de Bar. D’altra banda, el Museu de la Vinya i el Vi de Muntanya requereix un replantejament en profunditat, tant pel que fa a documentació com a continguts, mentre que el de l’Acordió d’Arsèguel, el més nou de tots, necessita donar-se a conèixer a un públic potencial que es preveu relativament ampli.

La Ruta dels Oficis d’Ahir està integrada pels museus de les Trementinaires, a Tuixent; de la Vinya i el Vi de Muntanya, a Pont de Bar; de l’Acordió, a Arsèguel; del Pagès, a Calvinyà; i dels Raiers, a Coll de Nargó; la Farinera de la Trobada, a Montferrer; la Fàbrica de Llanes, al Pont d’Arsèguel; i el Pou del Gel, a Oliana.