Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El copríncep episcopal d'Andorra anuncia la imminent aprovació del conveni entre el Principat i la Santa Seu

El copríncep episcopal d'Andorra anuncia la imminent aprovació del conveni entre el Principat i la Santa Seu

20/12/2007 17:41

En el marc de la tradicional recepció de Nadal celebrada al bisbat de la Seu d'Urgell, el bisbe i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha anunciat la imminent aprovació del conveni entre el Principat d'Andorra i la Santa Seu, el qual hauria d'adaptar la situació tradicional de l'església catòlica a Andorra al nou marc constitucional de l'estat de dret. El cap d'estat andorrà, Albert Pintat, ha esmentat que el conveni, previst per al primer trimestre del 2008, 'serà un instrument jurídic modern per consolidar una relació històrica de 750 anys i representarà la perennitat del copríncep episcopal i així les relacions del país pirinenc i la Santa Seu'.

Segons els dirigents andorrans, aquest fet és un senyal dels bons resultats diplomàtics internacionals, ja que les relacions amb la Santa Seu són bàsiques i garanteixen el futur del país. En aquest sentit, la diplomàcia andorrana i el copríncep episcopal han expressat la seva satisfacció pels 200 convenis internacionals als quals s'ha adherit Andorra i que s'acaben de presentar públicament.