Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El copríncep episcopal d'Andorra diu que els 'grans valors' són el camí de sortida de la crisi

El copríncep episcopal d'Andorra diu que els 'grans valors' són el camí de sortida de la crisi

24/12/2008 10:54

En el marc de la seva felicitació de Nadal a les autoritats i al poble andorrà, el copríncep episcopal d'Andorra i bisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, ha destacat de l'any 2008 que s'ha celebrat el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, i ha posat especial èmfasi en abordar el tema de la crisi global, afirmant que 'esdeveniments de repercussió mundial qüestionen els sistemes econòmics tinguts per vàlids fins ara'. Ha esmentat també que 'l'estat d'intranquil•litat que vivim té profundes arrels ètiques perquè tradueixen la crisi dels valors morals, socials i polítics dels nostres temps, i que el camí de sortida són els grans valors de la moralitat'.

La felicitació ha tingut lloc aquest dimarts en el marc de la tradicional recepció de Nadal que el Copríncep Episcopal d'Andorra i bisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, ofereix a totes les autoritats del país andorrà, al Palau Episcopal, a la Seu d'Urgell. Enguany hi ha assistit una notable representació de tots els estaments públics andorrans, dels àmbits social, polític, cultural i econòmic del país. També hi era present l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Vives ha posat especial èmfasi en els grans valors morals com a solució als moments de crisi internacional que s'estan vivint arreu, i ha proposat 'el retorn a les pautes ètiques en les actuacions personals i col·lectives, l'esperit de justícia i solidaritat, la recerca del bé comú en la gestió dels afers públics' com a pautes vàlides a seguir. En aquest sentit, ha instat els poders polítics a intensificar els seus esforços per promoure les condicions que propiciïn que la igualtat i la llibertat de les persones siguin reals i efectives, com ho estableix la constitució andorrana.

Vives ha acabat el seu discurs expressant la satisfacció per l'acabament del procés que ha portat a la conclusió de l'Acord entre la Santa Seu i el Principat d'Andorra, en vigor des del passat 13 de desembre. El bisbe d'Urgell ha traslladat als assistents la benedicció del Sant Pare Benet XVI, així com 'el compromís de l'Església a favor de la independència i la identitat d'Andorra, i de les seves relacions internacionals en un comú esperit de llibertat, igualtat, justícia i respecte de la dignitat i dels drets de la persona, així com a favor del bé comú del Principat en la col•laboració amb els seus poders públics'.