Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Cor de Caramelles de la Seu inicia els assajos

El Cor de Caramelles de la Seu inicia els assajos

La Germandat de Sant Sebastià va recuperar l'any 1986 la tradició caramellaire Tothom pot formar part de la coral, que es reunirà aquest divendres, 5 de febrer, a dos quarts de deu de la nit al col·legi La Salle
Caramelles 2007
03/02/2010 17:28

El Cor de Caramelles de La Seu d’Urgell iniciarà aquest divendres, 5 de febrer, a dos quarts de deu de la nit, els assajos per preparar les cantades pels carrers de la ciutat que se celebren per Pasqua. Els assajos tindran lloc cada divendres a la mateixa hora al col·legi La Salle.

Les Caramelles és una activitat que organitza la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. L'entitat va recuperar l'any 1986 aquesta antiga tradició cultural, que s'ha mantingut com a tradició religiosa -ja que significa la lloança per la Resurrecció de Crist- i com a ritus social.

Els components del Cor, tots homes, cantaven sota els balcons de les pubilles que els oferien suculentes menges (ous, botifarres...) que més tard compartien tots en una trobada festiva als afores de la Seu. La tradició es va extingir un temps i avui, ja restablerta, es manté gràcies a la voluntat dels seus membres i la incorporació de nous cantaires.

“És per tot això que el Cor fa una crida a tothom que en vulgui formar part, sobretot al jovent, contribuint així a la consolidació d’una valuosa tradició cultural de la Seu i de Catalunya”, ha manifestat el director de les Caramelles urgellenques, Lluís Obiols.

El director de les Caramelles també ha assenyalat que “la participació és oberta a tothom que vulgui cantar-hi, independentment de l'edat, tenint en compte que es tracta d'un cor masculí. En el cas dels músics que toquen algun instrument, és obert tant a nois com a noies que hi estiguin interessats”, ha remarcat Obiols.

Des de l'organització de les Caramelles es demana als participants la màxima assistència als assajos, ja que enguany la Pasqua "cau molt aviat". Les Caramelles es cantaran els dies 3 i 4 d'abril.

El Cor de Caramelles de la Seu assajarà quatre cançons per aquesta Pasqua: un vals, 'La festa de Pasqua', de Josep Voltas Viñas; dues sardanes, 'Lluna Clara', de Jaume Planella, i 'Primavera', de Mossèn Albert Vives; i l'havanera 'Mariner de terra endins', de Vicenç Olivé.