Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Cor de Caramelles de la Seu inicia els assajos

El Cor de Caramelles de la Seu inicia els assajos

La Germandat de Sant Sebastià va recuperar la tradició caramellaire el 1986. El primer assaig tindrà lloc aquest divendres, 1 de març, a dos quarts de deu de la nit, al Col·legi La Salle
Cartell de l'inici dels assajos
28/02/2019 14:25

El Cor de Caramelles de la Seu d’Urgell iniciarà aquest divendres, 1 de març, a dos quarts de deu de la nit, els assajos per preparar les cantades pels carrers de la ciutat que se celebren per Pasqua. Els assajos tindran lloc cada divendres a la mateixa hora al Col·legi La Salle, on s'hi accedirà a través de la porta ubicada entre els carrers de Josep de Zulueta i Sant Joan Baptista de la Salle.

Les Caramelles és una activitat que organitza la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. L'entitat va recuperar l'any 1986 aquesta antiga tradició cultural, que s'ha mantingut com a tradició religiosa -ja que significa la lloança per la Resurrecció de Crist- i com a ritus social.

Els components del Cor, tots homes, cantaven sota els balcons de les pubilles que els oferien suculentes menges (ous, botifarres...), que més tard compartien tots en una trobada festiva als afores de la Seu. La tradició es va extingir un temps i avui, ja restablerta, es manté gràcies a la voluntat dels seus membres i la incorporació de nous cantaires.

El cor és masculí i tothom està convidat a formar-ne part, independentment dels coneixements musicals o l'experiència coral prèvia. En cas que s'hi vulgui participar, cal ser present al primer assaig on l'equip de direcció, format per Sonia Lanau, Rafel Llobet i Lluís Obiols, explicarà el funcionament i organització dels assajos.