Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El cribratge a les escoles d'Andorra permet aïllar una alumna afectada per COVID-19 que era asimptomàtica

El cribratge a les escoles d'Andorra permet aïllar una alumna afectada per COVID-19 que era asimptomàtica

El Principat suma 855 casos de coronavirus, dels quals 11 encara continuen actius. Hi ha hagut 52 defuncions. Dilluns es farà una missa funeral a Andorra la Vella per recordar les víctimes de la pandèmia
Església de Sant Esteve d'Andorra la Vella (Foto: Turisme Andorra)
18/06/2020 20:20

Les autoritats sanitàries d'Andorra han confirmat que en un dels cribratges que s’estan fent a diferents poblacions sentinelles, entre elles als diversos centres educatius, una alumna de 16 anys ha resultat positiva de coronavirus SARS-CoV-2. La jove, que no tenia símptomes en el moment de realitzar-li la prova, roman aïllada al seu domicili i es troba bé de salut.

En aquest sentit, des del centre educatiu s’ha seguit en tot moment el protocol establert pels Ministeris de Salut i Educació i Ensenyament Superior i, per tant, es té controlat el seu nucli de convivència, és a dir els alumnes amb qui compartia aula. Així, s’ha aïllat preventivament 10 joves i en les properes hores se’ls farà també proves per descartar que hi hagi hagut contagis. A banda, també s’està realitzant l’estudi epidemiològic dels contactes familiars i de fora de l’escola de l’alumna que ha resultat positiva.

Pel que fa a les dades de la malaltia, des de l’inici de la pandèmia a Andorra s’han confirmat 855 casos de la COVID-19, 11 dels quals resten actius i 792 s’han recuperat. Dels que encara no han estat donats d’alta, 7 estan ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, tots ells a planta. També hi ha dos sanitaris afectats que fan l’aïllament domiciliari. En total hi ha hagut 52 defuncions.

Missa funeral per les víctimes

En un altre ordre de coses, l’Església de les Valls d’Andorra ha organitzat per dilluns vinent, a les 8 del vespre, una missa funeral per recordar les víctimes de la pandèmia, a les quals les famílies no han pogut acomiadar com haurien volgut. El lloc triat és l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. Es preveu l’assistència de les autoritats andorranes, encapçalades pel cap de Govern, la Sindicatura i la Cònsol de la capital.

Totes les famílies afectades estan convidades a participar-hi. Es reservarà un espai per a cada família i es demana que, per a fer-ho possible, es posin en contacte amb l’Església de les Valls, a través de la rectoria d’Andorra, al correu electrònic o al telèfon +376 821177.

La missa funeral es durà a terme respectant les mesures de seguretat i de prevenció de contagis. Així, es demana que els assistents portin mascaretes. També es tindrà cura de la distància de seguretat amb la distribució de les persones als bancs, comptant amb un aforament limitat. L'acte serà retransmès en directe per Andorra Televisió.