Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El curs escolar 2020-2021 arrenca a la Seu d'Urgell i Castellciutat marcat per les mesures de prevenció

El curs escolar 2020-2021 arrenca a la Seu d'Urgell i Castellciutat marcat per les mesures de prevenció

Els centres educatius del municipi sumen en conjunt 2.064 alumnes, entre infantil, primària, secundària, batxillerat i llars d'infants. Ajuntament i escoles reiteren la crida a respectar els protocols i evitar concentracions de gent
Entrada dels alumnes a l'Escola Albert Vives
14/09/2020 13:05

Aquest dilluns al matí ha arrencat el curs escolar 2020-2021 als centres educatius de la Seu d’Urgell i de Castellciutat. Un inici molt diferent dels anteriors i marcat enguany per les mesures de prevenció del coronavirus, després de sis mesos de tancament pel confinament i les vacances d’estiu.

Davant d’aquesta estrena emmarcada en la "nova normalitat", l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, explica que “s’ha fet un esforç important tant a la Seu com a la comarca per obrir els centres educatius amb la millor situació epidemiològica possible, i així ha estat gràcies als sacrificis que hem fet com a ciutat". Fàbrega ha recordat que aquesta data arriba després de la suspensió de la Festa Major, la no celebració del mercat setmanal durant uns dies i també "la responsabilitat de tothom per disminuir els contactes socials i la realització del cribratge massiu". Tot això, conclou, "ens ha permès tenir una molt bona situació per a poder reobrir les llars d’infants, les escoles i els instituts”.

Fàbrega mostra la seva satisfacció per haver arribat a aquest punt, tot remarcant la "feina minuciosa" realitzada pels professionals de l’educació i de la comunitat educativa de la Seu per poder obrir els centres amb tota la seguretat possible, adaptant cada centre a una realitat complexa, però amb il·lusió. El batlle urgellenc conclou que “és vital obrir els centres educatius" perquè infants i joves de la Seu "es tornin a retrobar al seu centre de manera presencial". Malgrat que aquest nou cus escolar serà un curs estrany perquè caldrà adaptar-se a les situacions epidemiològiques que es vagin donant, el també president de la Fundació Sant Hospital ha volgut donar "molts ànims a alumnes i famílies, i a mestres i professors,  per tirar-lo endavant de la millor manera possible" i es mostra convençut que la tornada serà reeixida.

2.064 alumnes

Un total de 2.064 alumnes de la Seu d’Urgell i Castellciutat han iniciat avui el curs escolar 2020-2021 entre llars d’infants, educació infantil i primària, secundària i batxillerat. Enguany inicien l'escolarització, amb el curs de P3, 121 nens i nenes.

Per centres educatius, pel que fa al segon cicle d’educació infantil i primària, l’Escola Albert Vives té matriculats 404 alumnes. Al Col·legi La Salle hi ha 390 estudiants entre aquests dos àmbits educatius, als quals cal sumar els 208 que hi cursen ESO i els 35 infants de la llar Xics La Salle; en total, 633 alumnes. L’Escola Pau Claris en té 300 aquest curs. De la seva part, a l’Escola La Valira hi cursaran 30 nens i nenes. I l’Escola de Castellciutat albergarà un total de 28 alumnes.  

A l’Institut Joan Brudieu hi cursaran l’ESO un total de 344 alumnes, i 233 ho fan a Batxillerat, tot sumant en conjunt 577 joves. Mentrestant, l’Institut La Valira congrega enguany 208 nois i noies.

Respecte a la Llar d’Infants Municipal ‘Els Minairons’, aquest nou curs hi assisteixen 77 nens i nenes, repartits en 6 aules: una de P0, 3 aules de P1 i 2 aules de P2. Respecte a la llar d’infants Francesc Xavier, hi ha un total de 15 nens i nenes matriculats.

Curs marcat pel coronavirus

En aquest curs escolar, marcat per la COVID-19, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha reforçat la neteja i desinfecció tant dels centres educatius de primària públics com de la llar d’infants municipal ‘Els Minairons’.

També s’ha ampliat el dispositiu que la policia municipal disposa per a regular l’accés als centres de primària i secundària. S’ha previst tallar l’accés de vehicles a l’Escola Albert Vives i es preveu poder tallar el carrer davant de l’Escola Pau Claris (Bisbe Benlloch) i del Col·legi La Salle (carrer Sant Joan Baptista La Salle) en cas de que la circulació no permeti mantenir la distància de seguretat dels alumnes i famílies que esperen per entrar al centre.

Des de l’Ajuntament urgellenc es demana que, en la mesura del possible, les famílies portin els seus fills i filles a peu a l’escola i que s’evitin les aglomeracions davant dels centres.