Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El DAR aprova el projecte de concentració parcel.lària d'Aramunt, a la Conca de Dalt

El DAR aprova el projecte de concentració parcel.lària d'Aramunt, a la Conca de Dalt

08/04/2008 13:38

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) sotmet a informació pública l’enquesta del projecte de concentració parcel·lària de la zona del nucli agregat d’Aramunt, dins el terme municipal de la Conca de Dalt, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Aquesta zona té una superfície de 274 hectàrees, en què actualment hi ha 298 parcel·les pertanyents a 74 propietaris, i que en el projecte queden reduïdes a 109 finques de reemplaçament. Això suposa un índex de reducció de 2,73 i, tenint en compte el nombre de propietaris existents, s’ha assolit un coeficient de concentració del 84,37 per cent.

La superfície mitjana de les finques ha augmentat de 0,92 hectàrees a 2,51, la millora de la forma geomètrica de les finques també és important, especialment amb vistes a la propera transformació de la zona en regadiu, així com a la xarxa de camins i desguassos que també es construirà.

Val a dir que tot el procediment de concentració, tant els treballs tècnics, com la xarxa de camins, la xarxa de desguassos, i fins i tot les noves escriptures de les finques resultants, és gratuït per als propietaris afectats.

La concentració parcel·lària es va acordar per Decret 8 de juliol de 2003 a petició de la majoria dels propietaris afectats. El primer document elaborat va ser les Bases de la concentració, que comprenen la situació i valoració de les parcel·les actuals. Aquestes Bases es van sotmetre a enquesta, amb caràcter provisional, posteriorment es van publicar amb caràcter definitiu i, després de resoldre els dos recursos que s’hi van interposar, es van declarar fermes per resolució 18 de febrer de 2008, publicada al DOGC núm. 5081 del dia 29 de febrer de 2008. A continuació es va redactar el projecte de concentració que és el primer document que recull ja la nova distribució de la propietat i que ara es sotmet a enquesta.

El projecte de concentració que ara s’aprova estarà exposat a l’ajuntament de Conca de Dalt, al nucli agregat d’Aramunt, i als Serveis Territorials del DAR a Lleida, durant un termini de trenta dies hàbils a comptar des d’avui. Un cop estudiades les al·legacions que s’hi puguin presentar, es redactarà el document definitiu: l’Acord de concentració. El canvi a les noves finques està previst per a la tardor d’aquest any.