Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Agricultura avala la tala d'arbres en un bosc de Ger

El Departament d'Agricultura avala la tala d'arbres en un bosc de Ger

La conselleria detalla que el CTFC valora com a "adequat" el tractament, que forma part de l'ordenació de la muntanya i que es compta amb l'informe de Medi Natural. Desmenteixen així les acusacions fetes per grups conservacionistes de fora de Cerdanya
Tala d'arbres en un bosc municipal de pi negre de Ger (Foto: ACN / Naturalistes de Girona)
10/10/2020 09:05

Tècnics de biodiversitat del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) han determinat que el tractament que s'està fent en la tala d'un bosc de propietat municipal a Ger "és l'adequat", segons ha informat el Departament d'Agricultura, que havia encarregat l'estudi.

La conselleria ha desmentit així les afirmacions fetes aquesta setmana per una dotzena de grups conservacionistes -tots ells de fora de Cerdanya- que havien exigit l'aturada d'aquests treballs forestals. Arran d'aquesta queixa, el Departament d'Agricultura havia demanat un informe tècnic al CTFC, que té la seva seu a Solsona, i aquest òrgan de gestió dels boscos ha valorat com a correctes les tasques que s'hi estan fent. Tot i això, s'ha decidit excloure una zona dels treballs per precaució.

Ara, aquests tècnics i els del Departament faran el seguiment de l'actuació, que de fet forma part d'un projecte d'ordenació de la muntanya de Ger.

Des d'Agricultura hi han afegit, consultats per l'ACN, que prèviament ja havien sol·licitat un informe a la secció de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat sobre aquest projecte. També han detallat que aquest incorpora un escrit elaborat per un biòleg i especialista en gall fer -que en aquell moment treballava al Parc Natural del Cadí-Moixeró- per compatibilitzar la fauna i la gestió forestal. A més a més, també han indicat que s'ha deixat una Reserva Integral al nord de la zona on s'està treballant.

Amb tot plegat, Agricultura i l'Ajuntament de Ger han desmentit les acusacions publicades pels grups ecologistes. Aquestes entitats de fora de l'Alt Pirineu, a banda d'instar a l'"aturada immediata" dels treballs, anaven més enllà i fins i tot ja havien exigit que es restaurés la zona talada i que el consistori cerdà endegués "mesures compensatòries" per a la recuperació del gall fer.