Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Agricultura endega un procés participatiu sobre el futur de l'alimentació a Catalunya

El Departament d'Agricultura endega un procés participatiu sobre el futur de l'alimentació a Catalunya

S'hi pot participar en línia, enviant propostes i mitjançant debats que s'organitzaran arreu del país. La proposta s'adreça especialment a productors agraris, ramaders i pesquers i a empreses alimentàries
Fira de Formatges Artesans del Pirineu (Foto: arxiu)
27/05/2020 14:40

El Departament d'Agricultura ha posat en marxa un procés participatiu per plantejar les actuacions prioritàries a cada territori de Catalunya per assolir els reptes de l'alimentació del país, alhora que pretén reivindicar davant la societat la importància del sector agroalimentari nacional.

S'hi podrà participar en línia, enviant propostes i formant part de diferents debats en línia que tindran lloc la segona quinzena de juny i també als mesos de setembre i octubre, quan està prevista la celebració de sessions de debat per tot Catalunya de forma presencial. Amb les aportacions de totes les persones que hi participin, es definirà l'estratègia alimentària catalana, que incorporarà les visions i propostes "més viables".

Els objectius d'aquest procés participatiu són compartir els reptes de país respecte del futur de l'alimentació, contribuir a definir les línies estratègiques per abordar-los i construir propostes d'actuació específiques per a cada territori. Qualsevol ciutadà pot fer les seves aportacions, però Agricultura interpel·la espacialment els productors d'aliments (d'agricultura, ramaderia o pesca); la indústria i la distribució alimentària; les associacions de consumidors i entitats en favor d'una alimentació saludable, i la restauració i l'hoteleria.

S'hi podrà participar en línia, mitjançant el web participa.gencat.cat, on es podran fer arribar propostes, donar suport a les ja existents i consultar tots els materials del procés. Aquestes aportacions es poden fer a partir d'aquest dimecres, 27 de maig, i fins el 10 de juny. A més, qui ho vulgui podrà participar en debats en línia que es realitzaran durant la segona quinzena de juny, o bé en els debats que es preveuen celebrar de manera presencial arreu de Catalunya, al setembre i l'octubre.

Les sessions de participació giraran al voltant de com es vol que sigui el sistema alimentari, amb qüestions com ara la connexió del món rural i urbà, l'alimentació saludable, l'emergència climàtica o la sobirania alimentària. Amb les aportacions rebudes, es definirà l'estratègia. Al final del procés, Agricultura informarà sobre els resultats i els impactes que han tingut totes les aportacions.