Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Agricultura i els ramaders planifiquen la prevenció de la tuberculosi bovina

El Departament d'Agricultura i els ramaders planifiquen la prevenció de la tuberculosi bovina

El Govern recorda als criadors de l'Alt Pirineu i Aran la importància de la prevenció sanitària per no perjudicar el sector
11/10/2011 16:14

Representants del Departament d'Agricultura i dels grups ramaders de l’Alt Pirineu i Aran s'han reunit aquest dilluns a Sort per debatre el programa sanitari 2011-2014 per a les vaques de pastura. La prioritat és tenir controlada la tuberculosi bovina.

En l’exposició es varen ressaltar aspectes com la prevenció que cal fer per tal que la malaltia no s’encomani a nous ramats. Alhora, es va insistir en la necessitat de tenir en compte els aspectes científics per aconseguir una lluita més eficaç.

El director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, va recordar la importància que té per al sector fer un esforç en matèria de sanitat ramadera, per evitar que un contagi perjudiqui les vendes. Un altre aspecte important de la reunió va ser l’explicació sobre els controls sanitaris fets a la fauna salvatge. En aquestes inspeccions no s’ha detectat cap animal afectat de tuberculosi.

El director del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA), Mariano Domingo, també present a la reunió, va aclarir alguns dels aspectes científics que es varen formular.

Les dues parts van acordar crear una comissió tècnica formada per veterinaris del DAAM i veterinaris dels grups ramaders per a acabar de definir i detallar el programa sanitari del boví en base als criteris generals tractats.