Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Departament de Territori adjudica la instal·lació de noves viseres antiallaus a la C-28

El Departament de Territori adjudica la instal·lació de noves viseres antiallaus a la C-28

L'actuació, entre Baqueira i la Vall de Ruda, té un pressupost d'1,6 milions d'euros. Els treballs començaran la primavera vinent, al final de la temporada d'esquí
Port de la Bonaigua (Foto: ACN)
28/10/2017 09:34

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per instal·lar viseres antiallaus a la carretera C-28 entre Baqueira i la Vall de Ruda (Naut Aran) per un import de prop d'1,6 milions d'euros. Els treballs començaran la primavera vinent, amb un termini d'execució de sis mesos.

L'actuació que ara s'adjudica correspon a una primera fase d'instal·lació de viseres per protegir la carretera de les allaus, amb la construcció de 120 metres lineals. Actualment estan en execució les obres d'implantació de barreres paraallaus a la zona del Cap de Comials, que incideix sobre un tram de la carretera C-28 al terme municipal d'Alt Àneu al Pallars Sobirà, amb una inversió de 3,5 MEUR. La visera és una estructura de formigó armat formada per un mur estrep a la banda muntanya, una alineació de piles a la vora exterior de la carretera i un tauler de cobriment conformant un pòrtic, que garanteix la contenció dels allaus i el seu abocament en un talús lateral.

Les obres inclouran, a més de la formació de les viseres, els treballs previs, demolicions i moviments de terres i la disposició del sistema de drenatge, la pavimentació i la col·locació dels elements de seguretat viària.