Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Empresa ha pagat 3,9 milions d'euros a empreses de l'Alt Pirineu i Aran amb treballadors en ERTO

El Departament d'Empresa ha pagat 3,9 milions d'euros a empreses de l'Alt Pirineu i Aran amb treballadors en ERTO

Els ajuts s'han adreçat a pimes i cooperatives, que hauran de mantenir els seus llocs de feina fins a final d'any o tornar els diners
Terrassa a la Seu (Foto d'arxiu)
12/04/2021 18:30

El Departament d'Empresa ha pagat 3,9 milions d'euros a petites empreses, microempreses i cooperatives de l'Alt Pirineu i Aran. Els diners s'han vehiculat a través de la línia d'ajuts anunciada el 15 de febrer i que forma part del pla de subvencions de 618 milions d'euros per als col·lectius i sectors econòmics més afectats per la pandèmia.

Els ajuts empresarials han sumat al total de Catalunya 176,88 milions d'euros, i s'han atorgat a 22.467 empreses amb 88.400 treballadors en ERTO per ajudar a mantenir l'ocupació, segons dades publicades aquest dilluns. En concret, les empreses amb menys de 50 treballadors i una facturació inferior als 10 milions han cobrat 2.000 euros per treballador en ERTO, fins a un màxim de 30.000 euros. A canvi, cada empresa ha de mantenir la mateixa ocupació fins a finals d'any, o retornar els ajuts cobrats.

En aquest sentit, les pimes beneficiàries dels ajuts hauran de tenir el 31 de desembre la mateixa xifra d'empleats que el 31 de desembre del 2020. Si no és el cas, hauran de retornar tots els diners de la subvenció "i pagar interessos de demora corresponents", segons ha explicat Empresa. Aquest punt dels ajuts va provocar el desacord de les patronals, que asseguren que és excessiu.

Un 3% d'empreses del Pirineu

Del total de 22.467 empreses que s'han acollit a la línia d'ajuts, 3 de cada 5 són de la demarcació de Barcelona. En concret, un 59% són de les comarques de Barcelona, un 13% de les gironines, un 7% del Camp de Tarragona, un 6% de la Catalunya Central, un 5% del Penedès, un 4% de Ponent, un 3% de l'Alt Pirineu i l'Aran i un 3% també de les Terres de l'Ebre.

Pel que fa a les xifres absolutes, s'han pagat 110 milions d'euros a empreses de les comarques de Barcelona, 23,6 MEUR a les de Girona, 10,7 MEUR al Camp de Tarragona, 9,77 MEUR a la Catalunya Central, 8,4 MEUR al Penedès, 6,5 milions a Ponent, 3,9 milions a empreses de l'Alt Pirineu i Aran i 3,4 milions a empreses ebrenques.

Pel que fa als 88.440 treballadors en situació d’ERTO que els ajuts han de garantir l'ocupació fins a final d'any, un 62% són d'empreses de Barcelona, un 13% de Girona, un 6% de la Catalunya Central i del Camp de Tarragona, respectivament, un 5% del Penedès, un 4% de les comarques de Lleida i un 2% de les Terres de l’Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, respectivament.