Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Departament d'Interior crearà la Regió d'Emergències del Pirineu

El Departament d'Interior crearà la Regió d'Emergències del Pirineu

En una reunió a la Seu, Miquel Buch ha explicat que l'òrgan seguirà el model de la ja existent àrea policial pirinenca. El conseller ha estat rebut a l'Ajuntament i ha visitat el Parc de Bombers i l'Aeroport
27/09/2018 18:15

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que el Govern crearà la Regió d’Emergències del Pirineu. Buch ha visitat aquest dijous la Seu d'Urgell, on s'ha reunit amb l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i els presidents de tots els consells comarcals de l'Alt Pirineu per tractar els temes relacionats amb les emergències a la zona.

El titular d'Interior ha explicat que la creació d'aquest nou òrgan, al marge de l'àmbit de la plana de Lleida, seguirà el model de la ja existent Regió Policial Pirineu Occidental. Avui mateix ja s'ha iniciat el procés administratiu i, segons Miquel Buch, "els propers mesos s’anirà configurant aquesta Regió" que ha qualificat com "absolutament necessària”, ateses les singularitats i l'extensió física de les comarques pirinenques.

El conseller ha matisat que “la situació econòmica actual segurament alentirà el procés una mica més del previst", però que "el compromís hi és” per tal que el nou model s'implanti ben aviat. Sobre aquest punt, Buch ha recordat que "tenim un mandat del Parlament de Catalunya perquè aquest país es construeixi en base a vegueries".

Buch ha fet l'anunci des del Parc de Bombers de la Seu d’Urgell acompanyat del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo. Més tard també ha visitat l'Aeroport urgellenc, on ha analitzat amb la direcció del camp de vol futures vies de col·laboració en l'àmbit de les emergències.

Acampada per la Llibertat

Tot coincidint amb la visita de Miquel Buch, alguns membres de l'organització Arran s'han concentrat davant l'Ajuntament. Un membre del CDR Alt Urgell, a títol personal, li ha demanat explicacions pel fet que s'hagi desallotjat l'Acampada per la Llibertat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, com també sobre el fet que s'hagi autoritzat al mateix lloc una concentració del sindicat policial espanyol Jusapol, al qual acusen de voler reivindicar les càrregues policials contra població civil ara fa un any a Catalunya. Alhora, han demanat a Buch que Interior actuï amb més contundència contra l'actual onada d'agressions al carrer, arreu de Catalunya, per part de grups o individus de l'extrema dreta espanyolista. Aquesta setmana mateix, el consistori urgellenc ha aprovat per unanimitat una moció en què fan aquesta mateixa petició al Govern.

Sobre aquesta qüestió, aquest dijous mateix el Departament d'Interior ha emès un comunicat en què explica que ha notificat a l'organització Jusapol la necessitat de canviar l'emplaçament de la seva manifestació, com també ho ha fet a l'Observatori de la Catalanofòbia, que ha convocat una acció al mateix lloc. La conselleria considera que la possible coincidència de les dues concentracions, de signe contrari, podria derivar en "alteracions de l'ordre públic", per la qual cosa ha suggerit a ambdós organitzadors nous emplaçaments i horaris separats.

  • Miquel Buch, a la torre de control de l'Aeroport de la Seu
  • Miquel Buch signa al llibre d'honor de l'Ajuntament de la Seu