Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El dipòsit judicial de vehicles de la Seu d'Urgell es traslladarà a Coll de Nargó

El dipòsit judicial de vehicles de la Seu d'Urgell es traslladarà a Coll de Nargó

Així ho ha anunciat el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, en la visita que ha realitzat aquest divendres a la capital alturgellenca. La nau tindrà més de 6.000 m2, dels quals 1.300 m2 seran sota cobert
Visita del conseller Mundó a la Seu d'Urgell (Foto: Ajuntament de la Seu)
02/12/2016 17:55

El dipòsit judicial de vehicles de la Seu d’Urgell, que de manera provisional es troba ubicat a la partida de Sant Ermengol, serà properament traslladat fora del terme municipal. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, en la recepció institucional que li ha ofert l’Ajuntament urgellenc, emmarcada en la visita realitzada als jutjats de la Seu i en la qual ha signat el Llibre d’Honor de la Ciutat.

El Departament de Justícia ubicarà el nou dipòsit judicial de vehicles en una nau situada a Coll de Nargó, que reuneix les característiques adequades per fer aquesta funció, i que permetrà acabar amb els dèficits de l’actual dipòsit de la capital de l’Alt Urgell. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat que la mesura respon a la demanda dels veïns i al compromís del Departament de “custodiar els vehicles en un nou espai amb garanties de seguretat”.

Mundó també ha remarcat que la col·laboració dels jutjats per mantenir actualitzats els expedients permet que el Departament de Justícia hagi de conservar en dipòsit "el mínim nombre de vehicles possible". Gràcies a això, el Departament pot revisar els expedients judicials dels vehicles que hi ha dipositats per veure si es poden retornar als seus propietaris, si s’han de destruir o si han de continuar a disposició de la Justícia. El conseller també ha assenyalat de la importància de la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell en tot el procés.

1.300 m2 sota cobert

El nou dipòsit tindrà més de 6.000 m2, dels quals 1.300 m2 seran sota cobert. Les instal·lacions comptaran amb un sistema de seguretat i hi haurà més capacitat que a l’actual, per si en algun moment fos necessària. Fins ara, el dipòsit de la Seu ha tingut una mitjana d’ocupació de 80 vehicles retinguts. Actualment n’hi ha 69.

Satisfacció de la Seu

L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha expressat la satisfacció pel resultat i el procés de feina que s’ha dut a terme per trobar una solució definitiva per al dipòsit judicial de vehicles i ha destacat la col·laboració amb el Departament de Justícia, amb la complicitat del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del director dels Serveis Territorials de Lleida. “Agraïm la visita del conseller Mundó, així com la bona predisposició d'ell i tot el Departament de Justícia per tal de trobar una solució a aquesta qüestió en concret, refermant la bona sintonia per poder oferir els serveis de la justícia a la nostra ciutat”, ha conclòs Batalla. 

La parcel·la del dipòsit va ser habilitada el mes d’octubre del 2013 pel Departament de Justícia, donant resposta al fet que fins llavors molts d'aquests vehicles es deixaven estacionats a l'aparcament situat al costat del cementiri, i en d’altres zones de la via pública de la capital de l'Alt Urgell.