Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Doctor Music Festival cancel·la la seva edició de retorn

El Doctor Music Festival cancel·la la seva edició de retorn

L'organització descarta finalment la celebració a l'emplaçament alternatiu de Montmeló i creu que el projecte ha estat "apallissat per la burocràcia", després que es va denegar el permís a Escalarre, la seva ubicació original
Presentació del Doctor Music Festival 2019, l'any passat a Escalarre (Foto: ACN)
12/06/2019 18:35

El Doctor Music Festival no tornarà aquest estiu. L'organitzador del certamen, Doctor Music, ha anunciat en roda de premsa que cancel·la el certamen, que s'havia de celebrar al Circuit de Catalunya, a Montmeló, els propers dies 12, 13 i 14 de juliol.

En un comunicat, la promotora ha expressat que "lamenta profundament" haver d'anunciar que "s'ha vist obligada" a cancel·lar el projecte, i subratlla que la decisió de traslladar el festival d'Escalarre a Montmeló "no ha estat ben acollida pel públic", cosa que ha derivat en "un alt nombre de devolucions d'abonaments", sumat al fet que el ritme de compra de noves entrades no ha estat l'esperat. Per tot plegat, han decidit anul·lar l'esdeveniment perquè consideren que veien impossible "assolir la quantitat mínima requerida" per "oferir l'experiència" prevista per als assistents.

Veuen "incomprensible i arbitrària" la denegació de l'ACA

Davant d'aquesta situació, Doctor Music s'ha mostrat novament molt crítica amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que el març passat, a instàncies dels grups ecologistes Ipcena i Rius amb Vida, va denegar els permisos per al retorn del festival a les Valls d'Àneu. La promotora qualifica d'"incomprensible i arbitrària" la decisió que van prendre tant l'ACA com després la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, perquè -tal com han denunciat els alcaldes del territori- no han tingut en compte les característiques pròpies de l'esplanada d'Escalarre, on ja s'havia celebrat sense cap problema les edicions de 1996, 1997 i 1998. En aquest sentit, asseguren que l'obligació de buscar un nou emplaçament, sumada a la resposta negativa dels seguidors, va suposar "un duríssim cop per al Doctor Music Festival".

Per tot plegat, la promotora lamenta que, per les traves ambientalistes, no s'hagi pogut dur a la pràctica "gairebé 3 anys de treball molt intens" que, hi afegeixen, ha estat "apallissat per decisions burocràtiques que ignoraven, d'una banda, el benefici econòmic que el festival s'hagi produït al Pallars, i de l'altra, l'alt valor cultural i social d'acollir a Catalunya el festival més gran del sud d'Europa".

Malgrat la suspensió, Doctor Music ha volgut "donar les gràcies de tot cor a tots aquells que, en el curs d'aquests 3 anys, han donat el seu suport per revitalitzar un dels festivals més famosos del sud d'Europa: artistes, mànagers, agents, patrocinadors, mitjans oficials , proveïdors, tècnics, empreses col·laboradores". També han agraït la implicació del Circuit de Barcelona-Catalunya, que "han fet tot l'humanament possible per adaptar els seus espais a un festival inicialment dissenyat per a ocupar tot una vall del Pirineu", i el suport tant dels mitjans de comunicació com "sobretot, dels seguidors del Festival que en tot moment han estat al costat".

El comunicat acaba deixant la porta oberta a un nou possible retorn del festival, tot assegurant que esperen "retrobar-se en el camí" i que "l'esperit de la vaca segueix viu".

Devolució d'abonaments
 
Doctor Music ha avançat que "òbviament" retornarà l'import dels abonaments i entrades ja adquirits. El procés de devolució s'iniciarà el 21 de juny i serà un procés automàtic per a totes aquelles persones que hagin adquirit els seus abonaments a través del web doctormusicfestival.com, els quals rebran la devolució del total de l'import pagat sense haver de tramitar la sol·licitud. Els compradors que hagin obtingut els seus abonaments a través d'Entradas.com, Ticketmaster, El Corte Inglés i Festicket s'han d'adreçar a les plataformes corresponents per tramitar el reemborsament. En el cas dels compradors que hagin adquirit els seus abonaments a través d'Ticketea i FNAC, hauran d'accedir a la seva àrea d'usuari doctormusicfestival.com i facilitar-nos un IBAN on efectuar la devolució.