Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El doctor Xavier Carbonell parlarà a la Seu d’Urgell de les addiccions tecnològiques i les xarxes socials

El doctor Xavier Carbonell parlarà a la Seu d’Urgell de les addiccions tecnològiques i les xarxes socials

La xerrada es farà el pròxim dilluns, 29 de maig, al CETAP. Durant l’acte es lliuraran els premis dels concursos de dictat i whatsapp-relats
Xavier Carbonell (Foto: CCAU)
26/05/2017 10:26

Xavier Carbonell, doctor el Psicologia i catedràtic de la Universitat Ramon Llull, serà el pròxim dilluns, 29 de maig, a la Seu d’Urgell per fer una conferència sobre les addiccions tecnològiques i les xarxes socials. La xerrada és oberta al públic en general, si bé va especialment adreçada a pares i educadors. L’acte, que tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda al CETAP (Edifici de les Monges, 3a planta), inclourà el lliurament de premis dels concursos de dictat plurilingüe i de whatsapp-relats.

Tal com recorda Xavier Carbonell, “les addiccions conductuals, les addiccions tecnològiques i les xarxes socials en línia han estat un important focus d'estudi”, però adverteix que “si bé poden existir similituds entre l'ús excessiu de les xarxes socials i l'addicció, la patologització de les noves formes de comunicació per ordinador ha de ser atesa amb ull crític per evitar l'assignació errònia d'atenció i recursos”. I conclou: “Per tant, considerarem críticament la candidatura dels mitjans socials a aquesta categoria psicopatològica”.

Des de 1985, Carbonell és psicòleg de Garbivent, centre d'atenció a addictes a drogues a la ciutat de Barcelona. Els seus interessos científics se centren en les addiccions a substàncies i en els efectes de la tecnologies digitals en la conducta humana. Participa en diversos projectes d'investigació, dels quals s’han derivat articles en revistes científiques i capítols de llibres.

Concursos de dictats i whatsapp-relats

Durant l’acte, es lliuraran els premis del concurs de dictat plurilingüe i del concurs de whatsapp-relats. En el primer hi han participat 57 alumnes de primer, segon i tercer d’ESO de l’Alt Urgell, mentre que el segon ha comptat amb la participació de gairebé 500 alumnes de quart d’ESO de l’Alt Pirineu, Aran i Andorra.

Del conjunt d’aquests actes en són organitzadors el Servei Educatiu de l’Alt Urgell i la Cerdanya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell, el Govern d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu, i compten amb el suport de l’IDAPA.