Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP inverteix 3 MEUR en la millora dels accessos a les pistes d'esquí nòrdic

El DPTOP inverteix 3 MEUR en la millora dels accessos a les pistes d'esquí nòrdic

El Pla Director de les Estacions de Muntanya preveu l'arranjament de carreteres a Tuixent-la Vansa, Lles de Cerdanya i Aransa
Millora accessos estacions nòrdic
05/05/2008 10:59

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert la licitació de tres actuacions de millora als accessos a les pistes d’esquí nòrdic de Tuixent – la Vansa, Lles de Cerdanya i Aransa. Aquestes obres, que sumen un total de 3 MEUR, s’emmarquen en el Pla director de les estacions de muntanya que està desplegant el DPTOP amb l’objectiu de promoure les activitats de neu i potenciar la competitivitat del sector.

En els tres casos, les obres inclouen l’estesa d’un nou paviment i els elements de drenatge, abalisament, senyalització i seguretat viària dels accessos, amb l’objectiu d’afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. Es preveu que els treballs corresponents a aquestes actuacions s’adjudiquin el juny vinent, per tal que puguin començar durant l’estiu i estiguin enllestides abans de la pròxima temporada d’esquí.

Accés a Tuixent – la Vansa

Les obres consistiran en la millora de la via d’accés a l’estació de Tuixent – la Vansa, a l’Alt Urgell, que pertany a la xarxa municipal de carreteres i té una longitud de 3,4 quilòmetres des de l’encreuament amb la C-462, al Coll de Port. L’actuació compta amb una inversió de 990.000 euros i les obres tindran un termini de 4 mesos.

Accés a l’estació de Lles de Cerdanya

Les obres que ara s’impulsen comportaran la millora d’un tram de 6,3 quilòmetres, en el camí d’accés a l’estació de Lles de Cerdanya, a la Cerdanya. Els treballs compten amb una inversió d’1,1 MEUR i tindran una durada de 3 mesos.

Accés a l’estació d’Aransa, a Lles de Cerdanya

La tercera actuació que el DPTOP licita ara és la millora de l’accés a l’estació d’Aransa, també al terme de Lles de Cerdanya, amb una longitud de 6 quilòmetres. Es preveu que les obres suposin una inversió de 886.000 euros i tinguin un termini d’execució de 5 mesos.

Pla director de les estacions de muntanya

En el marc del pla director de les estacions de muntanya, el DPTOP va signar un conveni amb la Diputació de Lleida que estableix els mecanismes de col·laboració entre ambdues institucions per a la millora i conservació dels accessos a les estacions d’esquí situades al Pirineu lleidatà. En virtut d’aquest acord, la Generalitat executarà la millora dels accessos de 10 estacions de muntanya i la Diputació n’assumirà la seva posterior conservació i explotació.

En aquest sentit, l’any passat el DPTOP va dur a terme la millora del ferm a l’accés a les pistes d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm, que van abastar una longitud de 20 quilòmetres i van comportar una inversió de 2,6 MEUR. D’altra banda, començaran properament les obres de millora de revolts en l'accés a les pistes de Tavascan (Lladorre), amb un pressupost de 380.000 euros.

Pel que fa a la demarcació de Girona, recentment s’han adjudicat les obres de condicionament de la carretera GI-400 entre la collada de Toses i Alp, que millorarà l’accés a les estacions d’esquí de la Molina i Masella. Aquests treballs compten amb una inversió de 12,6 MEUR. D’altra banda, estan en licitació, per un import d’1,7 MEUR, les obres per a construir un nou pont sobre el Ter a Setcases, que permetrà millorar l’accés a l’estació d’esquí de Vallter 2000.