Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP licita les obres de la carretera L-510, a l'eix viari d'accés a la Vall d'Àreu

El DPTOP licita les obres de la carretera L-510, a l'eix viari d'accés a la Vall d'Àreu

04/11/2010 13:32

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres a la carretera L-510, que forma l'eix viari d'accés a la Vall d'Àreu i discorre des de Tírvia a Arós, Alins i Àreu (Alins) fins al nucli de la Força d’Àreu (Alins). Els treballs es liciten per un valor de 587.000 euros i s’adjudicaran abans de final d’any. La intervenció començarà durant el segon trimestre de l’any vinent i tindrà un termini d’execució de 6 mesos.

La via va ser objecte d’unes obres de condicionament i eixamplament en diverses fases, que van concloure el 2006, amb un cost de 2 MEUR. El DPTOP ha impulsat ara la millora del tram final de la carretera, de 740 metres de longitud, entre el punt final del tram condicionat, a l’entrada d’Àreu, fins poc després del nucli de la Força d’Àreu.

La carretera actual discorre paral·lela al riu Noguera Vall Farrera, amb una amplada que varia entre el 4,5 i els 6 metres. Les obres previstes inclouen en un tram inicial de 335 metres (bàsicament, el que correspon a la travessera d’Àreu), l’eixamplament de la calçada actual fins aconseguir 6 metres. A més, es formarà una vorera d’1,5 metres a cada costat de la calçada. En un tram intermedi de 185 metres (entre el final de la travessera d’Àreu i l’accés a la Força d’Àreu) s’eixamplarà la calçada actual fins aconseguir 6 metres. A més, es formarà una vorera d’1,5 metres al costat esquerra de la calçada.

En el tram final de 220 metres, s’efectuarà un reforç del ferm de la carretera.
Per eixamplar el tram de la travessera d’Àreu, caldrà construir tres murs, situats al marge dret de la carretera. Un mur serà d’escullera i tindrà 80 metres de longitud amb alçades d’1 a 2 metres; el segon serà un muret de formigó de 0,5 metres d’alçada revestit amb un aplacat de pedra al marge dret de la plaça d’Àreu; i el tercer mur serà també d’escullera i tindrà 90 metres de longitud, amb una alçada de 2 metres

Aquesta actuació inclou també la construcció de 520 metres de col·lector per a aigües pluvials, així com pous d'embornals cada 40 metres, la senyalització horitzontal i vertical, el desmuntatge i reposició de l'enllumenat públic existent i la reposició de les sèquies i serveis afectats.