Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP licita obres de millora als accessos de les pistes d'esquí de Boí i Taüll per valor d'1,2 MEUR

El DPTOP licita obres de millora als accessos de les pistes d'esquí de Boí i Taüll per valor d'1,2 MEUR

04/08/2009 17:43

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de la millora als accessos de les pistes d’esquí de Boí i Taüll, que comportaran una inversió d’1,2 MEUR. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla director de les Estacions de Muntanya que té entre els seus objectius potenciar les activitats turístiques de neu i muntanya mitjançant la millora de les comunicacions. Les obres que ara s’impulsen començaran durant l’estiu, per tal que estiguin enllestides abans de la propera temporada d’esquí.

L’actuació que ara s’impulsa abasta un tram de 6 quilòmetres a la carretera L-501, al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l’Alta Ribagorça. L’àmbit d’aquesta actuació se situa entre el trencall de l’L-500 poc després del nucli d’Erill-la-Vall, el nucli de Boí, el nucli de Taüll, i fins al Pla de l’Ermita, on enllaça amb les pistes d’esquí de Boí Taüll.

Els treballs se centraran en el reforçament del paviment, amb l’estesa d’una nova capa de ferm per a resoldre el deteriorament de la via a consequència de les condicions climatològiques adverses i l’ús continuat.

L’objectiu és garantir la conservació d’aquest accés viari per facilitar la comoditat en la conducció i la seguetat del trànsit en aquest punt especialment concorregut durant l’hivern.

L’actuació també inclou la millora del drenatge al llarg de tot el tram, amb la neteja de les cunetes i la col·locació de drens profunds en els trams on sigui necessari, així com la formació de cunetes formigonades transitables.També es millorarà la senyalització vertical i horitzontal en el tram objecte de l’actuació.

Les obres comportaran una inversió d’1,2 MEUR, i tindran un termini d’execució 2 mesos.

20,1 MEUR en la millora d’accessos a pistes d’esquí

En el marc del pla director de les estacions de muntanya, el DPTOP impulsa cada any la millora dels accessos a diverses estacions d’esquí nòrdic i alpí amb l’objectiu de promoure les activitats de neu i potenciar la competitivitat del sector i del seu entorn territorial. En aquest sentit, en els darrers dos anys el Govern ha dut a terme actuacions en la millora d’accessos a pistes per valor de més de 20,1 MEUR.

En aquest sentit, ja s’han enllestit tres actuacions per a la millora dels accessos a les pistes d’esquí nòrdic de Tuixent – la Vansa, Lles de Cerdanya i Aransa, que han comportat una inversió global de 3 MEUR. Igualment, el DPTOP ha dut a terme la millora del paviment a l’accés a les pistes d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm, en un tram de 20 quilòmetres, que han comportat una inversió de 2,6 MEUR. També s’han fet les obres de millora del revolt a l’accés a les pistes d’esquí de la Plata del Prat (Tavascan), amb un cost de 0,43 MEUR, i s’ha millorat puntualment l’accés al Port Ainé amb un cost de 0,3 MEUR.

Pel que fa a la demarcació de Girona, s’ha completat el condicionament de la carretera GI-400 entre la collada de Toses i Alp, que amb un pressupost de 12,1 MEUR, i la millora de l’accés a les estacions d’esquí de la Molina i Masella. D’altra banda, aquest any s’han enllestit també les obres per a construir un nou pont sobre el riu Ter a Setcases, que permet millorar l’accés a l’estació d’esquí de Vallter 2000, amb un pressupost d’1,7 MEUR.