Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El DPTOP reestructura el servei de bus entre Esterri d'Àneu i Lleida

El DPTOP reestructura el servei de bus entre Esterri d'Àneu i Lleida

25/02/2009 18:19

El Govern ha posat en marxa avui un conjunt de millores en les comunicacions amb transport públic entre les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Noguera i el Segrià, amb l’objectiu de millorar les freqüències de pas, reduir el temps del recorregut, apropar el servei a més usuaris ampliant la seva cobertura i facilitar la intermodalitat amb els serveis ferroviaris. Així, a partir d’avui, s’implantaran les següents millores:

Ø S’oferiran 2 expedicions més entre Esterri d’Àneu i Lleida, una d’anada i una de tornada, que s’afegiran a les 2 sortides del servei actual

Ø S’implantarà un nou recorregut en el tram intermedi entre la Passarel·la i Balaguer d’aquesta línia, per on discorreran 3 de les 4 expedicions totals, aprofitant la millora del traçat que el DPTOP ha dut a terme a la C-12 entre Àger i la Passarel·la

Ø Es crearan noves parades al tram entre la Passarel·la i Balaguer, per apropar la línia a municipis fins ara exclosos

Ø S’oferiran 2 expedicions d’anada i 2 de tornada entre Esterri d’Àneu i la Pobla de Segur, per a facilitar l’accessibilitat a l’estació de ferrocarril i promoure els intercanvis modals amb la línia Lleida - la Pobla de Segur d’FGC

Actualment, la línia d’autobús interurbana gestionada per Alsina Graells que connecta Esterri d’Àneu i Lleida, dóna servei a un conjunt de municipis de les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Noguera i el Segrià, amb 1 expedició d’anada i 1 de tornada. El tram intermedi, entre Balaguer i la Passarel·la, discorre per Camarasa, Figuerola de Moià i la Baronia de Sant Oïsme.

Ara, amb l’objectiu de donar resposta a les noves necessitats de les persones usuàries dels municipis i àrees properes, el DPTOP ha reestructurat aquest servei per apropar-lo fins a altres municipis, millorar les freqüències de pas, la cobertura territorial i la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic.

L’actuació s’inclou dins del Pla de Transports de Viatgers 2008-2012, aprovat pel Govern amb l’objectiu de desplegar un conjunt de mesures per incrementar l’oferta de serveis existent per promoure una mobilitat cada cop més sostenible.

4 expedicions en total: 2 d’anada i 2 de tornada

L’actuació que ara s’ha posat en marxa consisteix en la reestructuració de la línia existent que connecta els municipis d’Esterri d’Àneu i Lleida, per tal d’incorporar un recorregut en el tram intermedi i millorar les freqüències de pas.

Així, d’una banda, s’incorpora un nou tram entre la Passarel·la i Balaguer, que aprofitarà les millores que el DPTOP ha executat a la carretera C-12 a Àger, amb l’eliminació dels revolts i el reforçament del paviment. Així, la línia tindrà dues variants del recorregut en la part central: una que correspon al traçat habitual (per Camarasa), i la nova que discorrerà per Àger, Agulló, Vilamajó i Ós de Balaguer, amb noves parades a l'estació d'Àger, Cal Adrià, l'Ametlla de Montsec i la Régola.

Pel que fa a les expedicions, s’incorporaran 2 noves sortides entre Esterri d’Àneu i Lleida a les 2 sortides habituals, de manera que en total s’oferiran 4 expedicions, 2 d’anada i 2 de tornada.

De les 2 sortides d’anada, una passarà per Camarasa i l’altre pel nou tram d’Àger. En canvi, les 2 sortides de tornada, de Lleida a Esterri d’Àneu, passaran pel nou tram d’Àger. Per evitar que l’altre tram quedi descobert, s’implantaran dues noves expedicions (1 d’anada i 1 de tornada) entre Balaguer i la Baronia de Sant Oïsme, passant també per Camarasa i a la Figuerola de Moià.

Per a facilitar la intermodalitat, els nous serveis tindran parada a les estacions de ferrocarril de la Pobla de Segur, Tremp i Àger on hi ha correspondència amb els FGC.

Noves expedicions entre Esterri i la Pobla


A banda d’aquesta actuació de millora del servei entre Esterri d’Àneu i Lleida, el DPTOP ha posat en marxa avui una altra iniciativa amb l’objectiu de potenciar la intermodalitat i afavorir els intercanvis entre els diferents mitjans de transport públic.

Així, la línia d’autobús que fins ara connectava Sort i l’estació de ferrocarril de la Pobla de Segur es perllongarà fins a Esterri d’Àneu i s’oferiran 4 expedicions diàries, 2 d’anada i 2 de tornada, en coordinació amb els serveis ferroviaris.

Amb aquestes mesures, el DPTOP vol atraure nous usuaris del transport públic que habitualment utilitzen el vehicle privat per als seus desplaçaments. Així, aquestes millores aportaran comoditat, eficiència i competitivitat a aquest servei de transport públic.

Fins a finals d’any, aquestes millores en les comunicacions amb transport públic a la zona suposarà un cost de 188.713 euros, que serà assumit íntegrament pel DPTOP.